26 Ocak 2011 Çarşamba

Final Four'a Doğru

Bugün aldığımız galibiyetten sonra bizden mutlusu yoktur heralde. Maça gitmeden önce emindim Arena'da bu maçı kazanacağımızı ama böylesine güzel bir oyun, 20 sayılık bir fark açıkçası beklemiyordum. Takım çok iyiydi, tribünler çok iyiydi. Eğer böyle gidersek Final Four'a adımızı yazdırmamız işten bile değil.. Gruptaki en önemli isimlerden birisine 20 sayı fark atabilmek her yiğidin harcı değildir heralde.
Tasarım : Umut Baysal
Salonun yarısından fazlası doluydu. Muhteşem bir destek vardı bugün takımımıza resmen hep beraber aldık bu maçı. Takım ve tribünün bu kadar birbirine inandığı bir maç uzun süredir görülmemiştir. Maça çok etkisi oldu taraftarın. 4 periyod boyunca bir taraf sussa diğer taraf bağırıyordu. Krka nereye geldiğine biraz şaşırmış gibiydi..

İlk yarının en göze çarpan ismi Jovo oldu bana göre. Attığı sayılar ve parkedeki hakimiyeti çok güzeldi, sezon başında verilen parayı hakettiğini gösterdi bugün. İlk periyodun en kötü yanlarından birisi Andre'nin ve Holston'un 3 foul hakkını doldurmuş olmasıydı. Bu yüzden tüm maç boyunca Andre ve Holston çekingen oynadı. Çekingen oynadı dediğime pek bakmayın aslında, Holston bugün bana göre muhteşem bir oyun sergiledi. Bir ara 3-4 metre zıplayıp top falan çaldı, bazen hırslandı içeriye hiç korkusuzca girip sayısını attı. En kritik yerlerde hiç korkmadan üçlüğünü salladı ve sayıya dönüştürdü. Takımı çok güzel idare etti bugün..

Bana göre ikinci konuşulması gereken isim Alper'dir. Alper sezon başından beri eleştirilen orta düzeyin biraz altında oynayan bir oyuncuydu ama bu maçta çok başarılıydı. Attığı üçlükler, oynanan setleri düzgün ve hatasızca oynaması, ruhunu ortaya koyarak oynaması.. Alper'in bugün görülen özelliklerinden sadece bazılarıydı bunlar. Andre yine her zamanki gibi sinirli, Karşıyakalı çocuk imajından vazgeçmedi. Ciddi anlamda ben böyle hırslı bir yabancı uzun süredir görmemiştim. Özellikle tam hatırlamamakla birlikte 3. periyodda bir serbest atışı sokamadıktan sonra topu inadına alıp o potadan içeriye sokması ruh halini gayet güzel yansıtıyordu..

Daha yazılacak, konuşulacak çok oyuncu, çok olay var fakat şimdilik beklemedeyiz. Final Four'a gidene kadar yolumuz uzun o süre zarfında herşey tartışılır elbette. Bu maçlık özet halinde gözüme yansıyanlar bunlar sadece.. Uzun lafın kısası Avrupa'da büyük bir başarıya imza atmamız için tek gerekli şey süre. Yetenek, inanç hepsi bizde mevcut. Bu takım bunu başarır.

0 yorum / sen de yaz !:

ÜST TARAFA DÖN