30 Eylül 2012 Pazar

Erken Gelen Hediyem

Kümede kalma yolunda önemli bir 3 puanı daha hanemize yazdırmış olmanın verdiği garip sevinç yüzünden yazıma nasıl başlayacağıma bir türlü karar veremedim. Hala yerimde tezahurat söyleyerek vakit harcıyorum.

Tır parkı , Albatros ve çeşitli mekanları dolanıp maç öncesi ritüellerimizi tamamladıktan sonra tribündeki yerimizi almıştık. Açılacak pankarttan haberi olmayıp organizasyon sırasında sıkıntı yaşanmasın diye tatlı bir telaş vardı.

Ellerine sağlık geceli gündüzlü bu pankartı hazırlayan , uğraşan ( hayalET tayfasına ) arkadaşlara. Gece 11.30'da boyaların bitmesi yüzünden üşenmeyip gelip dükkanını açan ve boya tedarik eden tanımadığım abimize de selamlar , teşekkürler.


Neyse maç hakkında yazmadan önce sanırım emniyetin 2 haftadır şaşkınlıklar içinde Alsancak Stadı çevresinde olan bitenleri izlediğine eminim. Önce her yerde Ankaragüclüler ve biz , bu hafta da Trabzonlu arkadaşlarla tezahuratlar , paylaşılan biralar , ekmek arası köfteler , kumrular. Hele ki yeni göreve atanmış polis memurları için hiç beklemedikleri durumlardır.

1461 Trabzon için herkes çok tehlikeli takım diyordu. Tek maçlarını izlememiştim ama kendini kanıtlama derdinde olan ve camianın baskı yapmadığı bir takımın ne kadar tehlikeli olabileceğini çok iyi biliyordum. Çok diri bir takım vardı karşımızda. Futbolda pır pır diye tabir edilen oyunculara sahiplerdi. Hele ki yabancıları. Çok can yakarlar. Yine de pozisyon vermiyorduk. Dersimize iyi çalışmış ve rehavete kapılmamış bir takım olmuştuk. Buna karşın biz de pozisyon bulamıyorduk. Fatih Şen'in füze denemeleri ile kaleyi yoklamaların sonucunda Trabzonlu bir oyuncu sakatlanıyordu. Mesafe tanımaksızın füze denemeleri en azından rakibe korku salar.

Eksiklerimiz , form tutmasını beklediğimiz oyuncularımız var. Takım o zaman daha iyi bir futbol ortaya koyacaktır. O vakte kadar bu ligin kuralına göre oynuyoruz. Gerekeni yapıyoruz ve şans bu sefer yanımızda. Yoksa en çok güvendiğimiz bölge defansımız olsa da her maç bir şekilde 2 net gol pozisyonu veriyoruz. Hele ki nedense 90 + 'da kesin bir pozisyon veriyoruz. Onun sırrını çözemedim.

Tribünlerin susmadığı , gerekli desteği verdiği yani takımı gole sürüklediğimiz anlardı 70'den itibaren. Öncesinde ritim açık tribünde polisin biber gazına sarılması gibi olaylardan kesintiye uğruyordu. Biber gazsız , daha bir gole susamış tribünler önünde gelen golle yine yaralanlar oldu. " 5 sıra ön , 7 koltuk sağda buluverdim " kendimi diye arkadaşına telefonda tribündeki koordinatını verenler bile vardı. O hengamede birbirlerini kaybetmişler. Onur Türk bak nelere sebep oldun kardeşim !!!

Cihan başkana başında kızgın biri olarak şunu söylüyorum . İşte Cihan Başkanın oynadığı oyun tutmak üzere. Şimdi daha fazla destek zamanı. Başaramazsa zaten gidecek ama başaramasın diye pusuda beklemek yerine destek olunsa fena olmaz mı ? Gerçekten onlar başarılı olmasın da biz gelelim diye düşünen insanlar yoktur sanırım. Tek bir Karşıyaka var. Hatırlatmak lazım.

Bugün benim doğum günüm ve Karşıyakam erken davranıp hediyemi dünden verdi. Erken gelen hediyem için çok teşekkür ederim. Maçtan sonra konvoydaki coşku ve cila ile geceyi tamamladık. Bugün de kutlamalara devam. Seviyorum seni Kaf Sin Kaf 'ım. Daha güzel günleri hep beraber görmek dileğiyle ...

0 yorum / sen de yaz !:

ÜST TARAFA DÖN