2 Eylül 2012 Pazar

Şanlıurfa'dan Güzel Dönüş

Yazıma başlamadan önce kendi koşullarıyla deplasman yapan, Urfa'yı Karşıyaka'ya çeviren Çarşı'nın alt gruplarından HayalEt'e teşekkür ediyoruz. Yandaki fotoğraftanda görüldüğü gibi gidilen her mekanı yeşil kırmızıya pankartlarla boyamışlar. Çarşı grubumuzu temsilen çok güzel bir deplasman yaptılar. Tribünlerde 10'a yakın bayrağımızı, pankartımızı gördük. Tabi bu deplasmanın en güzel noktası 1-0 galibiyet ile gelen 3 puan oldu. Takım 2. haftadan kalitesini belli etmeye başladı.

Takım sezona başlamadan önce çok eleştirildi, ben dahil bu takımın kaliteli bir takım olmadığını, para sıkıntısı çektiğimizi, uzun sürelerden sonra O Gece Bu Sene parolasını kullanmadan yola çıkarak küme düşmemeye oynayacağımızı söylüyordum. Fakat geçen hafta, Manisaspor maçının ilk santrasıyla birlikte karşımda uzun süredir bu şekilde top oynamayan bir Karşıyaka gördüm. Ankara play-off'una gittikten sonra hep sinir stres ile geçen sezonların ardından bu sezonun farklı bir sezon olacağını sezdirdiler bize. Dalmat'ın muhteşem performansı, Ahmet Burak Solakel'in yeteneğini geliştirip daha da hırslanması, gelecek olan yıldız Makukula forveti, defansın sıfır hata ile maç oynaması bize umut sağladı iyice.

Bu ligin futbolu taktik futbolu değil. Basit futbol ile, güzel defans ve güzel forvet ile ligden çıkabilirsiniz. Bu sene biz de aynen bunu uyguluyoruz, çok basit bir futbola çok yetenekli bir şekilde uyum sağlıyoruz. Defans 2 maça çıktı ve 2 maçta da tek bir hatasını göremedim. En büyük dezavantajımız malesef kalede Necati'nin olması. O formayı çok giymek istediğini, o formayı terleteceğini biliyorum fakat malesef yetenek olmadan bir şey olmuyor, Necati bu kaleyi koruyacak isim değil.

Bir diğer sorun ise biraz zayıf olan orta sahamız. Dikkat ettiyseniz iki maçtır forvete giden toplar orta sahadan değil de, defanstan direk çıkıyor. Böyle olunca da forvet hattına kaliteli toplar gitmiyor, fakat buna rağmen forvette Dalmat ve Banahene muhteşem işler çıkarıyor. Dalmat bu ligin en teknik transferi. Eğer Makukula düşündüğümüz gibi çıkarsa bu ikili yanyana, arkasında sıfır hata yapan ligin en kaliteli defansıyla süper lig'e direk geçiş yaparız.

Çok yazı yazmak istiyorum fakat heyecanımdan yazacağım şeyleri de unuttum. Uzun süre sonra bize bunları yaşatan Karşıyaka'ya, tüm topçularıma tek tek teşekkür ediyorum. Bu teşekkür gelen puanlardan ziyade, oynadıkları top için. Savaştılar, koştular ve layık oldukları golü buldular. Her zaman arkanızda olmayı istiyoruz, bu sene bu takımı süper lige çıkarın ve hepiniz bu semtin unutulmaz çocukları olun, sizi bu konumda görmeyi çok istiyoruz.

1 yorum / sen de yaz !:

ksk1981 2 Eylül 2012 18:39  

bu takım çıkacaaaak!

ÜST TARAFA DÖN