4 Ekim 2012 Perşembe

Sezon Başlıyor

Dün ligin ilk haftasının programı belli oldu, Mersin'deki salonun renovasyon işlemleri sebebi ile deplasmanda oynamamız gereken ilk maçı ARENA'da oynuyoruz ve 2012-2013 sezonuna giriş yapıyoruz. Maç 13 Ekim Cumartesi günü saat 18.00'da (şu an itibariyle futbol maçımızla çakışıyor umarım iki maçtan birinin saati veya tarihi değişir).

Bugün ise resmi olarak sezonun ilk maçına çıkacağız, Adana'da Türkiye Kupası maçlarında saat 18.00'da Mersin BŞB rakibimiz olacak. İkinci maçımızı yarın 20.15'te Gaziantep Royal Halı BŞB ile yapacağız ve grubun son maçında Anadolu Efes'e karşı Cumartesi günü saat 18.15'te parkede olacağız. Bugün oynayacağımız maç internet üzerinden TBF TV'den canlı olarak da izlenebilecek.

Grubumuz kolay bir grup değil, zira iyi takviyeler yapan Mersin BŞB, geçen sene harcadığı rakamın da üstüne çıkan Anadolu Efes ve ligin yeni ekibi olmasına rağmen transferleri ile rakiplerini yıpratıcı bir güce sahip olan Gaziantep Royal Halı BŞB, lig maçları öncesinde gerçek gücümüzü göstermek için iyi birer sebep. Özellikle Anadolu Efes'in, geçen seneki görüntüsünden uzak Beşiktaş'a Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda yenilmesini ve Gaziantep Royal Halı BŞB'nin Özgür Soylu Turnuvası'nda yeni transfer ettiği guard'sız bir şekilde bizi oldukça zorlamasını hesaba katarsak stresli bir turnuva geçireceğimizi düşünüyorum.

Daha önceki post'umda önceki yılları ve Adana'da oynayacak olmamızın dezavantaj yaratacağını yazmıştım. Biraz tekrar gibi olacak ama kısaca hatırlatayım; 2012'de Aliağa'daki maçarlarda sadece 1 galibiyet alabilmiştik (Aliağa'ya karşı) ve gruplardan çıkamamıştık (diğer rakiplerimiz Anadolu Efes ve Türk Telekom idi). 2011'de Ordu'da parkeye çıkmıştık ve grubumuzda Efes Pilsen, Olin Edirne ve Antalya BŞB vardı. O sene de 1 galibiyet alarak gruptan çıkamamıştık (Antalya BŞB'ye karşı almıştık galibiyeti). 2010'da Konya'da mücadele etmiştik ve Galatasaray Cafe Crown'un Türk basketbol tarihindeki en büyük skandala imza atması (forma skandalı) ile Mersin BŞB ile beraber gruptan çıkan taraf olmuştuk, diğer rakibimiz Tofaş idi. 8'li Finaller Adana'da oynanmıştı ve aynı gruptan çıktığımız Mersin BŞB ile eşleşmiştik, maçı 63-75 kaybederek elenmiştik (Mersin BŞB o sene yarı finalde Bornova Belediye'yi farklı geçmiş, finalde Fenerbahçe Ülker'e 4 sayı farkla kaybetmişti).

2009'a gittiğimizde Diyarbakır'daki eleme maçlarında Aliağa Petkim, Türk Telekom ve Mersin BŞB ile maç yapmış ve hiç galibiyet alamadan geri dönmüştük. 2008'de Ordu'da Efes Pilsen, Darüşafaka ve TTNet Beykoz ile aynı gruptaydık, 2 galibiyet alarak (Darüşafaka ve TTNet Beykoz'a karşı) gruplardan çıkmıştık. 8'li Finaller Ankara'da oynanmış, 6 sayı farkla Oyak Renault'ya kaybetmiştik (o sene Oyak Renault yarı finalde Efes Pilsen'i yenmiş, finalde ise Türk Telekom'a farklı kaybetmişti). 2007'ye uzandığımızda ise Sakarya'da Galatasaray Cafe Crown, Oyak Renault ve Alpella ile aynı grupta yer almış, 2 galibiyet alarak (Oyak Renault ve Alpella'ya karşı) gruptan çıkmıştık. 8'li Finaller Antalya'da oynanmıştı, Beşiktaş Cola Turka'yı rahat geçerek Yarı Final'de Efes Pilsen'in rakibi olmuş fakat maçı kaybetmiştik (Efes Pilsen finalde Banvit'i rahat geçmişti).

Başta oyuncularımız olmak üzere, teknik heyetimize ve yönetimimize Adana'da başarılar dilerken, daha önce elde ettiğimiz başarıların üzerine ekleyebileceğimiz bir sezon olmasını diliyorum.

Erinç Atilla

0 yorum / sen de yaz !:

ÜST TARAFA DÖN