12 Aralık 2012 Çarşamba

Ultras Ruhuna El FATİHA


" Beko Basketbol Ligi'nde geçen hafta oynanan Pınar Karşıyaka-Galatasaray Medical Park maçında açılan pankartla ilgili 2 kişi gözaltına alındı." İşte bu haberi bugün haber ajanslarında okuyunca artık birileri rahatlıkla uyuyabilir diye düşünüyorum.

Ultraslan adında bir taraftar grubu lideri ya da afilli adıyla genel koordinatörü Oğuz Altay'ın üstün çabaları sonucu Karşıyakalı 2 kardeşimiz gözaltına alındı. Adını ultrastan alan ve bunun sadece lafta olduğunu ispat eden bir girişim. Bir taraftar grubu düşünün ki - yenilmelerini hazmedemeyip ki yıllardır Karşıyaka deplasmanında kazandıkları maç sayısı bir elin parmaklarını geçmez - ilköğretimde okuyan bir çocuk gibi diğer taraftar grubunu polise !!! ve medyaya şikayet ediyor.

Söylenecek tek şey ; YAZIKLAR OLSUN !!! . Aslanı alt etmiş bir gladyatör figüründen dolayı emniyete ve medyaya başvurarak kendileri gibi arma peşinden koşan insanların ceza almasını sağlamak ne demektir ?

Ultraslan bu hareketi ile Türk tribün tarihine taraftarı emniyete teslim eden grup olarak yazılmıştır. Belki Avrupa'da tribüncüler ve futbolseverler sizleri Ali Sami Yen Stadınızda yarattığınız baskılı ortamla  ve " Wellcome to Hell " pankartınızla hatırlayacak ama Türk tribünleri sizleri kesinlikle emniyetle işbirliği yapıp taraftarları içeri attıran bir grup olarak hatırlayacaktır.



0 yorum / sen de yaz !:

ÜST TARAFA DÖN