23 Aralık 2012 Pazar

Ve Karşıyakalılar Tekrardan Yeşil Sahalarda

Tarih 17 Mayıs 2009  , yer Asaş Stadı cehennemin dibi sokak bozkırın ortası Ankara. Süper Lige yükselme maçlarında final maçında Kasımpaşa ile oynuyorduk. Yenildik ve elendik. Tribünümüz yavaş yavaş dağılırken bir tane kardeşimizi linç edercesine döven Kasımpaşalılara tepki olarak yeşil sahalardaki yerini almıştı Karşıyaka taraftarları. Tribünlerinin en üst noktasını sanırım o gün görmüştür Kasımpaşalılar. Onlar için Nirvana'ya ulaşmak bu olsa gerek. Bunun mükafatı olarak saha kapama cezası tabii ki aldık ama kime sorarsanız Kasımpaşa'ya karşı böyle bir tepkinin şart olduğunu söylüyordu.

Yıl oldu 2012. Zaten yönetimsel sorunlardan dolayı gergin olan bir camia. Hakkı sürekli yenen ve taraflı tarafsız herkes tarafından da bu durum konuşulan bir takım Karşıyaka. Rize maçında elle düzeltilip atılan gol , Erciyes maçında penaltı pozisyonları , Adana maçında sayılmayan nizami gol , son olarak Kartal maçında hakem tarafından yaratılan serbest atış sonrası yenen gol ve uçup giden puanlar. Kendi derdimiz yetmiyor gibi bir de sahada hakemleri yenemeyişimiz gergin olan sinirleri bir kat daha gerdi. Oyuncular bile tribünlere gelip emeğimiz çalınıyor, katlediyoruz diye dert yanıyorsa bıçak kemiğe dayanmıştır.

Bir tepki de takımın hakkını istenilen şekilde aramadığı düşünülen yönetime geldi. İnsanlar stadda " eğer sizler bu takımın hakkını aramazsanız , bu takımı kollamazsanız ; gereğini biz yaparız " diyorlardı. Şiddeti tasvip ediyor muyuz ? Kesinlikle hayır ama şu da unutulmamalıdır ki hangi toplumda olursa olsun adalet duygusu zarar görürse ve adaleti sağlayacak kurumlara güven kalmazsa şiddet ve anarşi doğar. İnsanlar kendi adaletini kendisi sağlamaya çalışır. Bu tarih boyunca böyle olmuştur. Futbolun sadece bir spor dalı olduğunu biliyoruz. Stadyumlara sadece arma aşkıyla gelip takımını desteklemek isteyen insanları çılgına döndürmeye kimsenin hakkı yok !!! Şimdi görüntülerden tespit edilen taraftarlar fişlenecek ve cezai işlem uygulanacak. Tamam taraftarın cezasını keseceksiniz. Takıma saha kapatma ve para cezası vererek cezayı keseceksiniz. Peki bunca hata ile uçup giden puanlar ne olacak ? Üst üste haftalarca aynı şekilde devam eden bir senaryo , planlı uygulama hissi uyandıran maçlar sonrası hakemler ve onların amirleri hakkında işlemi kim uygulayacak ? Türk futbolunu yönetmesi gereken TFF herhangi bir soruşturma başlatacak mı ? Yine yapanın yanına kar mı kalacak ? Cezayı çeken adalet duygusu kalmamış taraftar ve saha kapatma cezası alan takım mı olacak ?

Artık körler sağırlar birbirini ağırlar durumundan kurtulmalı Türk futbolu.

Gelelim polisin aşırı güç kullanımına. Elbetteki olay çıkaran insanları engelleyeceksiniz. Bunun için uğraşacaksınız. Burda itirazımız yok ama gözaltına alınan kişileri de dövmeye hakkınız yok. Bütün Türkiye TRT ekranlarından sivil polisin gözaltına alıp götürdüğü taraftara uyguladığı şiddeti canlı izleme imkanına sahipti. Devletin kanalı belki sizlerin holigan olarak baktığı taraftarların çıkardığı olayları yayınlarken , aynı zamanda devletin yine kendi polisinin uyguladığı şiddeti de canlı olarak ekranlara yansıttı. Yine benzer bir olay Edirne'de basketbol maçı sırasında yaşanmıştı. Hastalığı bulunan bir taraftara uygulanan şiddet ve o taraftarı polisin elinden kendi amirlerinin , mesai arkadaşlarının almaya çalışması.İzlerken dehşete düştüğümüz anlardı.

Daha iyi günler görmek dileğiyle. Karşıyakalıların yeşil sahalarda olmaya zorlanmadığı , tribündeki yerlerinde takımlarını sesleri kısılana kadar desteklediği günlerde görüşmek üzere.

0 yorum / sen de yaz !:

ÜST TARAFA DÖN