17 Mart 2010 Çarşamba

Son Modalar , Gözden Düşenler , ...

KSK gündeminde sürekli duymaya alışık olduğumuz , ara sıra parlayan tezahuratlar ,söylemler ya da modası geçmiş şeylere kafama takıldı.

Klasiklerimiz vardır bizim. Hadi bakalım birkaçını sıralayayım . Maçın daha ilk dakikası dolmamıştır ya da yeni dolmuştur ve tribünün illa bir köşesinde " Hala mı gol yok !!! ? diye söylenen birini bulabilirsiniz. Can çıkar , huy çıkmaz misali bu serzeniş bizim olmazsa olmazlarımızdandır. Sonra bir başka klişe sözümüz ; " Şubeler özerk olsun." Haklıdır aslında bunu söyleyenler ama elden ne gelir ? Sistemi değiştirmek o kadar kolay bir şey değildir. Klasiklerden bir başkası ve en garibime gideni ise ( garibime gideni diyorum çünkü başka salonlarda çok basketbol müsabakası izledim ama orda hep ahh,kaçtı smaç sesleri yükseliyor ) bir oyuncumuz smaça kalkıp sayıyı kaçırınca tüm salondan çıkan hasss... sesi. Bir sözcük ancak bu kadar yankılanır birader. Gerçekten ilginç ama istemdışı olarak salondan bu ses yükseliyor. 80 bin kişilik derbiyi ve Bandırma'ya gidilişi, o maçlardaki muhabbetleri o dönemde daha portakalda vitamin olan bizlerin hayranlıkla dinlememiz. Bir de nur topu gibi köstebeğimiz var.

Şimdi gelelim son modalara ; Ersezgin istifa ( bu gerçekleşti) , en acı olanı ise ; Herkese nasip olmaz bu büyük forma tezahuratı. İlk önce geçen hafta düşme potasındaki voleybol takımımız için söyledik. Ardından Kartal maçında galibiyet için çabalamayan futbol takımımız ve en son da basketbol takımımız için salonda söylendi. İnsanın içi acıyor takımını fırsatları teperken ve bu sözler ağızlardan dökülüveriyor. Bu seneki alışkanlıklarımızdan biri de hoca değiştirmek. Futbol ve voleybolda bu misyonu tamamladık. Futbolda yeni hoca bulunana kadar takımı emanet ettiğimiz Nihat hocamızı da sayarsak 4. teknik direktörle çalışmış olacağız ama daha erken lig bitmedi. 5'e kadar yolu var. Özgen bu konuda 5+ diye bahis yaptı diyorlar. 1'e kaç veriyordu Özgen ?

Bu köstebek olayı aklıma takıldı. Ya kardeşim bir de gidiyorsun bilgiyi izmirgücü diye bir siteye aktarıyorsun. Önceki yazılarımdan birinde İzvak'taki amcaların İzmir sporuna ne derece yararlı olduklarından bahsetmiştim. İşleri , güçleri Alsancak stadı ve buna benzer değerli yerler satılsın oralara alışveriş merkezi , lüks konut dikilsin. 2-3 haber spor haberi ki o spor haberlerinin altına da yorumları öyle bir açıyorlar , sırf millet de yorumlarda atışıyor. 2-3 spor haberinden sonra temcit pilavı gibi ısıtılan Alsancak stadının arazisi. O tarihi staddan nemalancak kim varsa diye başlayan cümleler kurmak istiyorum. İzvak ve yararlarına başka bir yazımda geri dönerim.

Gözden düşenlere gelelim. Bir zamanlar sürekli söylediğimiz ; Samanlıktan kaldıramadım samanı da Zühtü. Ne güzeldi yaa. Bunun neresi güzel birader diyen bizden olmayan arkadaşları duyar gibiyim. Anlatılmaz yaşanır. O an rakibe küfür yağdırmak yerine , böyle bir türküyü salonda söylemek , makara yaparak galibiyeti kutlamak , karşındakini umursamamak ayrı bir duygu. Böyle oynayın canımızı verelim. Ne yazık ki bunu birkaç hafta önce söylemiş olsak da karşımızda hak eden bir kitle olmadığı için anlamını yitirdi ve yerini "herkese nasip olmaz bu büyük forma"ya bıraktı. Rakiplerimizin bizleri Göztepe'ye tezahurat yaparak kızdırmaya çalışmaları. Bu konuda gerçekten yıllardır takmamazlık var. Eskiden olsa rakip tribün göz göz diye bağırsa ortalık karışırdı. Son yıllarda sadece alkışlıyoruz. Karşımızdakilerde ne olduklarını şaşırıyor ve bir anda bağırsak mı yoksa kessek mi diye ikilemde kalmalarını , kısacası o andaki afallamalarını görmek ayrı bir güzellik. Özet olarak göztepe deseniz de sizi takmıyoruz.

Elbet örnekler çoğaltılabilir. Lütfen atladığım bize has özelliklerimizi yorumlarınızla göndermekten çekinmeyin. Daha ne bomba konular çıkar da kulüp adamda heves , neşe bırakmayınca şimdilik ancak bu kadarı aklıma geldi.

8 yorum / sen de yaz !:

Adsız 18 Mart 2010 17:05  

Helal kardeşim valla böyle bir hafta da yuzumu gulumseten boyle hoş bi yazı. Hakkatten "hala mı gol yok" ve zühtü türküsü unutulmazlar... Müdavimler kulağının ucunda bu sesi arar Tribüne yeni düşenler önce anlamaz hatta yadırgar bunları ama değeri uzaklaştığında kaybolmaya başladığında anlaşılır bir gelenektir... KARŞI-YAKA SONUNA KADAR SONSUZA KADAR

orkut 18 Mart 2010 22:16  

Aklima nerden geldi benim bile bilmedigim "harun sacini geriye tara" muhabbeti. Ardindan "harun sacini ortadan ayir ortadan ayiiiir". Ve bir sezon sonraki Ulker macinda Bahadir'in Harun Erdenay'a tarak firlatmasi ve akabinde polis tarafindan alinmaya calisilmasi. "Ataturk Kapali Spor Kompleksini" cok ozledik ya.

orkut 18 Mart 2010 22:17  

Ulker deyince "Once gunes hava suu..." yu da unutmamak lazim. Artik Fenere kufretmekten soylenmiyor bu tezahurat da..

denizkent 19 Mart 2010 00:31  

harun saçını tara muhabbeti harbi bombaydı :)

bir aydın maçı.alsancak kapalısı.2 sıra arkamda biri vardı ve tek bir aydınlı futbolcuya maç boyunca küfredip duruyordu.adamı sahada bulamadı ve başladı bağırmaya ; "ahmet(adamın adı ahmet olsun,harbi şu an hatırlamıyorum ) , ahmet nerdesin ? bulamıyom seni. anana küfretcem nerdesiiiiiin ? "

bizler yuh be birader napıyon diyerek gülmekten yerlerdeydik.

Adsız 19 Mart 2010 02:13  

son hafta çökertme var halilim :)

orkut 19 Mart 2010 02:35  

3-2 lik aydin maci geldi aklima simdi sen diyince. Dusunuyorum dusunuyorum da son 15 senede oyle mac hatirlamiyorum.(5tepe maci haric tabi, onun yeri ayri).

2-0dan 3-2 ne bicimdi ya. Izmirsporla klasman birinciligi icin cekistigimiz sezon muydu o yoksa bir sezon oncesi mi? sen daha iyi hatirlarsin.

Izmirsporla klasman birinciligi icin cekisiyoruz. Sadece birinci ayni ligte kalacak, digerleri toptan kume dusecekti.(2b nin ilk ciktigi sezondan bir oncesi iste. Sisteme gel! Klasmanda 2. olup kume dustuk. Su an hala bu ligte olmamizin bas sebeblerinden biridir bu.)Izmirsporla alsancakta oynuyoruz. Cok kritik mac. Onlar 1. biz 2. yenersek puan farkini kapaticaz. Yagmurlu bir carsamba gunu. Biz aciktayiz. Mactan bikac gun once Izmirspor baskani Celal Donmez aciklama yapmis. "Karsiyakalilar bosuna parmak hesabi yapmasin. Hesaplari tutmucak" Birden bir tezahurat yukselir.

Yap bakalim Yap bakalim
Hesabini yap bakalim
Sezon sonunda
Herkes gorecek
O parmaklar G.te girecek!!

Ve bu tezahurat sirasinda Hakan Ortabas'in kapalida seref tribunun onune gelip Celal Donmez'e hesap makinesi firlatmasi!!

Oof oof ne gunlerdi be.. Guzel gunlerdi. Giren yine bize girdi sezon sonunda ama olsun.

Biz yine de hic vazgecmedik..

denizkent 19 Mart 2010 11:05  

Vslls Orkut senesini şimdi hatırlamıyorum o aydın maçının ama şu aşırı yağmur yağan maç değildi.

Bizle uğraşanlar da yok ortada.Hadi biz kör topal bu ligde devam ediyoruz ama laf sokma yarışına girenler hep dipleri gördü. Kısacası ; Karşıyaka ile uğraşanın ... :)

burdayik 19 Mart 2010 14:44  

Güzel yazı olmuş çağlar . genel olarak tribünlerde geçen söylemler bunlar ama siz daha iyi ifade edebiliyorsunuz bunu .

ÜST TARAFA DÖN