8 Temmuz 2011 Cuma

Taraftarın İstediği Olsun !

Bizler 100.yıla en heyecanlı giren taraftarlardan birisiyiz. Bir çok İstanbul kulübü 100.yılını coşkuyla kutladı belki fakat biz Karşıyakalılar yine biraz farklıyız. Bizim için 100.yıl demek sadece spor branşlarında yarışmamızın 100.yılı demek değil. Bizim 100.yılımız demek Zühtü Işıl önderliğinde Türklüğümüzü ortaya koymamızın 100.yılı demektir. Biz 100.yılı sadece spor ile değil, semt ile, insanları ile, esnafı ile, çocukları ile, yaşlıları ile kutluyoruz.

Bu yüzden en çok önem verilen şeylerden birisi bu seneki logomuz. Biz Hüseyin Başkan'dan " Formalarda reklam olmayacak " dediği zaman bu işe çok önem vereceğini düşünmüştük aslında. Fakat pek öyle olmadı. Önem verilseydi bu logo profosyonel bir firmaya tasarlatılırdı ya da taraftarların arasından bir grup seçilip gelen tasarımlar değerlendirilirdi. Ancak bu böyle olmadı. Çok kısa bir sürede logolarınızı yapıp bize yollayın dediler ve 3-4 gün içerisinde yollanan 53 logodan bir tanesini seçtiler. Aslında logoyu ilk gördüğümde başarılı, sade bir logo gibi gelmişti ki logoyu tanıttığım yazıda da bunu yazdım. Ancak daha sonra tribünümüzün en iyi grafikerlerinden birisi olan Umut Baysal'ın logosunu gördüğüm zaman yönetimin çok büyük bir yanlış yaptığını anladım. Bizler tarihiyle, efsaneleşmiş Karşıyakalılarıyla, Türklüğüyle övünen bir kulübüz. Bu anlamda bizi 100.yılımızda temsil edecek logo çok daha farklı olmalıydı bence. Bunu da bizim içimizden birisi yapmış fakat seçilememiş..

Gördüğünüz logo en başta onurlu bir duruşu simgeliyor zaten. Madalyanın etrafındaki resimler ise sürekli olarak övündüğümüz, biz spor kulübüyüz biz sadece futbolda değil her alanda, her branşta yarışan büyük bir camiayız imajımızı temsil ediyor. Ortasındaki eski armamızla biraz oynanmış ve renklerle çok daha uyumlu hale gelmiş. Biz taraftar olarak bu logoyu istiyoruz ve Karşıyakanın en büyük insanlarının taraftar olduğunu hatırlatarak, bu logonun seçilmesinde de taraftarın dinlenmesini istiyoruz. En azından demokratik haklarımızı kullanarak bu kulübe gerçekten sahip çıkan, bu kulübü karşılıksız seven bizler bu logoyu seçtirtmek istiyoruz. Bununla ilgili organize bir girişim olacak zaten fakat ben kendi düşüncelerimi de buradan vurgulamak istedim. Sizde bu yazıya yapacağınız yorumlar ile tepkinizi dile getirebilirsiniz, taraftar olarak büyüklüğümüzü gösterelim..

13 yorum / sen de yaz !:

Adsız 8 Temmuz 2011 01:56  

Karşıyaka gibi asil bir kulübe böyle bir logo yakışır

Mert Karşıyaka 8 Temmuz 2011 02:00  

Bu sefer bizim istediğimiz olacak 100.yıl logomuz bu olsun tam bizlik muhteşem bir logo!

Adsız 8 Temmuz 2011 02:04  

bunu buradan yazmamızın yanında birde çarşı haber girmeli o zmn asıl tepkimizi ortaya koyarız 100.yılımız bizim, bizim istediğimiz olsun

Adsız 8 Temmuz 2011 02:14  

aga iyi hoş yazıyorsun da şu bir boşluk bırakıp koyduğun ünlemler apaçilere yakışır, ksklılara yakışmaz. biraz özen göstersen fena olmaz

Anıl Kıral 8 Temmuz 2011 02:22  

4 senedir internette yazı yazıyorum. İnternette yazı yazılırken, noktalama işaretlerinden sonra bir boşluk bırakılması, ünlem, soru işareti gibi işaretlerden önce ve sonra ise bir boşluk bırakılması insanların yazıları daha kolay bir şekilde okuması için tercih edilir. Sitedeki yazı puntosu küçük olduğu için bu tür işaretlerden önce ve sonra boşluk bırakıyorum. Apaçi işi derken ne demeye çalıştığını da anlayamadım fakat bir açıklama yapayım dedim, senin de bilgin olsun internette yazı yazacaksan.

Yorumlarınızla destek verdiğiniz içni teşekkürler, bu yorumlar ne kadar fazla olursa o kadar dikkate alınırız.

GurbuzKSK 8 Temmuz 2011 09:00  

Selamlar,
Umut bey gerçekten hoş tasarımlar yapıyor ve senelerdir bunları yeşilkirmizi dan takip ediyoruz. bu çalışma da gerçekten seçilen logodan daha güzel olabilir begendiğimi söylemek zorundayım. fakat artık seçilmiş bir logo var, ürünler üretilmeye başlanıyor ve basın toplantısı ile tanıtıldı. artık bunun değişmesi bence pek hoş olmayacaktır. ama bu logo üzerinde birazcık oynanarak taraftar derneğine ksklist e özel logo olarak tasaralanabilir ve kullanılabilir. bu sene elbette eleştiri öneri olmalı ama bütünlük herşeyden önde olmalıdır diye düşünmekteyim.

Saygılar

1912 8 Temmuz 2011 12:27  

Gercekten bu logo dıgerıne gore daha anlamlı olmus,dıgerınde bı 100 yazıyor tamam.ben dıgerını hıc beyenmedım ama bu cok ıyı olmuş!kesınlıkle logo degişmeli

Adsız 8 Temmuz 2011 14:03  

Umut Bey'in tasarladığı logo gerçekten başarılı, bu logoyu en kısa sürede yönetime sunalım lütfen. Gerekiyorsa imza kampanyası yapalım ve sözümüzü geçirelim. Bize de bu yakışır.

Adsız 8 Temmuz 2011 15:44  

kesinlkle bu logo anlam bakımından çok çok daha güzel bu kullanılsın

GurbuzKSK 8 Temmuz 2011 16:45  

Aldığım bilgiye göre LOGO nun açıklandığı basın toplantısında 1. logonun ürünlere basılacağı, 2inci ve 3üncü logonun da özel olarak kullanılacağı belirtilmiş. Ayrıca Umut arkadaşımızın tasarımı özel sayıda çıkacak olan madalyalara basılacakmış fakat tişört bayrak anahtarlık gibi ürünlere kullanımı zor olacağı için daha kolay olan 1. logo secilmiş. Bu bence güzel bir yaklaşım. Doğru yolda gidiliyor. Eksik gelen bilgi hepimizi bu konuya itti. Dogru bilgimiz olsa böyle olmaz işte bu yüzden resmi siteye yeşilkirmizya ve diğerlerine ihtiyacımız var.

Saygılar

1 9 1 2 8 Temmuz 2011 20:19  

Urunlerin uretilip uretilmemesini yonetim tek basina karar alirken dusunecekti. Pazarlanamayan bir urun mu? Yoksa herkesin icine sinen bir urun mu? Tartismaya gerek yok heralde... Halen yol yakin iken bir anket yapmalidirlar. Goreceksiniz acik ara bu logo kazanacak.

Adsız 9 Temmuz 2011 07:35  

Daha sade ve anlamlı.çok hoş olmuş.diğerini açıkcası hiç beğenmedim.

Adsız 9 Temmuz 2011 15:31  

çok başarılı bir çalışma kesinlikle!! tebrik ederim,birinci budur.

ÜST TARAFA DÖN