21 Ekim 2011 Cuma

Ne Kadar Bekleyeceğiz ?

Lig başladığında 100.yılımızla şampiyon olacaktık.. Ünlü futbolcuların transferleri için binlerce dolar para harcadık. Bir sürü kaliteli transfer yaptık. Tribün olarak kendimizi hazırladık. Hepsi bunun için miydi ? O binlerce dolar verdiğimiz adam son 2 haftadır kulübede oturuyor. Hem de en büyük sorunumuz gol atma sorunuyken, o binlerce dolarlık golcü oyuncu kulübede oturuyor, onun yerine formu yerinde olmayan Özgürcan oyuna giriyor. Bizleri kandırdığınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Biz bu sene ya çıkacağız, ya çıkacağız şu an içinde bulunduğumuz durum bunun hayal olduğunu gösterse de bize verilen sözlerin tutulacağına hala inanmak istiyoruz. Karşıyaka taraftarı her zaman olduğu gibi inancından hiç bir şey kaybetmiyor. Fakat gidişimiz gidiş değil..

Geçen hafta Tavşanlı maçında 4 gol atınca bazı şeylerin değişeceğine inanmaya başlamıştık. Güzel, basit bir Bank Asya oyunu, inanmış futbolcular, işini yapan bir teknik direktör, taraftarla karşılıklı Kaf Kaf çeken bir yönetim.. Fakat tam 4 gün sonra işler yine değişti. Saha da yine oynayamayan bir takım, yedek kulübesinde yaptığı işi düzgün yerine getiremeyen bir teknik direktör. Maç 80. dakika, 0-0'lık bir beraberlik söz konusu ve biz daha yeni çift forvete dönmeyi akıl ediyoruz. Dakika 60'da sahanın en iyi ismi olan Agbetu'yu yedek kulübesine çağırıyoruz. Orta sahamız da bir tek top tutamıyoruz, orta sahamız resmen yol geçen hanı. Buna ne zaman dur diyeceğiz ? Ne zaman değişik oyun stilleri, fantastik paslaşmalar yerine Bank Asya futboluna uygun fiziğe dayalı, basit, gol atmaya yönelik oyun oynayacağız ? Ne zaman evimizde 1 puan için değil de 3 puan için dakika 70'lerde çift forvete gerekirse dakika 80'de 3 forvete dönüp gol arayacağız ? Ne zaman son topta geride oynayan oyuncularımız hocaya sormadan, gönül rahatlığı ile atağa çıkıp son topu 11 kişi kullanarak gol şansımızı arttıracağız ?

Bu maçın bana göre tartışmasız en iyi oyuncusu Agbetu'dur. Oynadığı futbol, yaptığı çalımlar, gördüğü ince ara paslar.. Her şeyiyle bu lige fazla bir oyuncu bence. Bir de tabi kalecimiz Recep var. Necati'den sonra yaptığı kurtarışlarla herkesin beğenisini kazanmaya devam ediyor. Necati kaledeyken kullanılacak bir korner veya bir serbest vuruş bizim için penaltı kadar korkutucuyken, bugün en tehlikeli noktadan kullanılan serbest vuruşlar normal şekilde karşılanıyor, en azından gönül rahatlığı ile pozisyonu izleyebiliyoruz. Defans hattımız gün geçtikçe sağlamlaşıyor. Fakat görüyoruz ki orta sahamız sıfır. Geçen sene o kadar eleştirdiğim Kıvanç Karakaş'ı bile ister duruma geldim. Orta sahada ne pas yapabiliyoruz, ne top kesebiliyoruz, ne oyun kurabiliyoruz. Orta saha da hiç bir şey yok. Sol kanatta oynayan Agbetu ve orta da oynayan Şaban dışında da hücum hattımız pek iyi sayılmaz zaten. Tek ama tek istediğim şey bu takım için bir Tiago'nun, bir Cihan Yılmaz'ın olması. Bu oyuncular tek başına takımı 2-3 gömlek yukarıya taşırlardı bu sene..

Bu uğursuzluk ne zaman gidecek başımızdan merak ediyorum. Zira bu futbolla bir 2-3 hafta daha oynarsak bırakalım ilk 2'yi, play-off bile bizim için imkansız olacak. 100. senemizde böyle berbat bir sezon geçirmek istemiyoruz. Yönetim, teknik ekip, oyuncular biran önce toparlanıp bize hakettiğimiz başarıyı vermeleri lazım. Eğer biz soğuk bir pazar günü Kütahya'ya 400 kişiden fazla gidiyorsak bu takım üzerinde bizim de emeğimiz var demektir. Biz yıllardır sorgulamadan, yargılamadan desteklediğimiz bu takımdan ilk defa bu sene gerçek bir başarı istiyoruz. Kendiniz için değilse bile çıkıp bizim için oynayın!

1 yorum / sen de yaz !:

Adsız 21 Ekim 2011 08:18  

tüm karşıyaka taraftarının düşüncelerini dile getirdiğin için teşekkürlerr

ÜST TARAFA DÖN