9 Mart 2012 Cuma

Siz Kimsiniz?

Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki, parayı veren düdüğü çalmıyor, parayı alan düdükleriyle oynuyor. Ancak Karşıyaka taraftarının bu tarz şerefsizliklere karşı gerektiği zaman yumruğunu nasıl ortaya koyacağının kimse farkında değil..

Dün akşam Fenerbahçe ile yaptığımız maçta son 3 saniye kala, skor 92-92 iken Chatman içeriye çok rahat giriyor ve amerikan güreşi yapıyormuşcasına bir foule maruz kalıyor. Bunu gören, çok kaliteli federasyonumuzun, çok kaliteli hakemleri foulu vermiyor. Fenerbahçeli olan spiker Murat'ın bile kesin foul dediği bir hareketi, hayatında basketbol topu görmeyen çocuğun bile foul diyebileceği bir hareketi, muhteşem basketbol hakemi çalmıyor. Bu kadar aciz duruma nasıl düştük biz? Türkiye basketbolu bu kadar mı aciz, hakemlerimiz bu kadar mı aciz. Bırakın parayı, herşeyi bir kenarıya, böyle bir foulu çalmayacak bir hakemin bu ligde ne işi var? Bu kadar alakasız adamlar mı yönetiyor bizim maçlarımızı. Yoksa suç federasyonda mı? Zaten lig başlamadan şampiyonu belirleyen bir federasyonumuz mu var? Bu kadar mı aciz bir ligde basketbol oynuyoruz..

Verilmeyen foul üstte
Herkes unutur ama Çarşı asla unutmaz dedik, bu dediğimiz doğrulayan kaç hareket yaptık. Şimdi sayın Erşan Kartal, siz bir daha Arena'da elinizi kolunuzu sallaya sallaya mı geleceksiniz sanıyorsunuz? Siz ne yaptığınızın farkında mısınız? Evinizde rahat rahat oturuyorsunuz belki ama büyük bir kitleyi, size verilen hakları yanlış kullanarak karşınıza aldınız.

Ve sen federasyon. Madem bu ülkenin federasyonusun, dün yapılan bu alçak harekete karşı bir basın açıklaması yap. Açık açık satılan, ibreyi bir takımdan yana kullanan hakemini kollama ve gerekeni yap bu sefer. Yıllardır her şeyi alttan almasını bildik, yeri geldi sabrettik ama yeter artık. Bizi eski günlerdeki gibi kendi hakkını kendi arıyan, ve bu yolla aradığında çok rahat sonuç elde eden bir taraftar profili haline getirmeyin.

Bu olay da hiç bir zaman kapanmayacaktır. Elbet bir maçımızda sayın federasyonumuz, sayın hakemimiz Arena'ya gelecek, gerekli cevabı orada alacaktır.

0 yorum / sen de yaz !:

ÜST TARAFA DÖN