26 Mart 2012 Pazartesi

Lig Bitmiştir

Bir sezonun daha sonuna geldik. Şu dakikadan itibaren lig bizim için bitmiştir. Matematiksel olarak kalan 7 maçımızı kazanmamız gerekiyor fakat biz bu ruhla, bu yetenekle 7 maçın 3 tanesini kazansak benim için süpriz olur. Bu sezon yine şampiyonluk sözüyle kandırılan taraftar oldu, bu sezon ikinci olursak istifa ederim diyen adam bizi kandırmış oldu..

Suçlu kim bilmiyorum. Ne yapmamız gerekiyor bilmiyorum. Bir Anadolu takımının taraftar grubundan olmanın en zor yanı bu sanırım. Elinden yapacak hiçbir şey gelmiyor bazen. Bir kere bile Süper Lig göremeden, bir kere bile bir başarının tadını çıkaramadan tribünde geçirdiğim senelerim gözümün önüne geliyor her sezon sonu. Her sezon sonu yine insanların, ne olacak bu Karşıyaka'nın hali sorusuna hüzünle cevap veriyoruz. Bir yerde bir yanlış var, biz taraftarlar olarak bu kulübün alt tabakasıyız, biz de sorun yok, biz bu takımı her yerde destekliyoruz, her zaman yanlarındayız, peki biraz üst tabakaya çıkınca sorun nerede? Futbolcular mı? Teknik direktör mü? Yönetilemiyor muyuz? Ben bu sezon suçun çoğunu yönetim de buldum. Biz bu sene yönetilemedik. 100. yılımızda bir sürü rezillikle karşı karşıya kaldık. Kombine-Bilet fiyatlarının yanlış ayarlanması, yanlış transferler, havaya atılan binlerce Türk Lirası. Sonuç? Yine Bank Asya Birinci Lig.

Üç senedir büyük bir özveriyle yazıyordum şu bloga içimden gelenleri. Bu sene öyle bir tadımız kaçtı ki, bloga bile yazı yazamaz olduk. Bu sezonu kapatış yazımda bu olacak sanırım, bu sezon da bir kusurumuz olduysa affola. Sen şampiyon olmasan da bu taraftar her zaman arkanda bunu sakın unutma..

13 Mart 2012 Salı

Bir Parmak Bal

Topu topu 2 maç izledim. İkisi de Göztepe ile oynadığımız maçlar. Bu sene yenilgi yüzü görmedim gittiğim maçlarda. Ortalama sağlam. 4 / 6 = % 66 hadi 67 diyelim yüzdeye vurursak. Hiç basket maçı izleme şansım olmadı.

Böyle bir sezon yaşayacağımı önceden söyleseler inanmazdım. Sanırım artık yaşlanıyorum. Maçsız yıllar da geçirmek varmış.

İşte bu devamsızlığım yüzündendir ki sadece skor üstüne konuşuyorum. Daha doğrusu konuşabiliyorum. Puan durumuna bakıyorum ve memnun değilim. Göztepe'yi yenerek ve arkasını getirmeyerek bizi kandırdıklarını düşünüyorum. Tamam Aliağa'yı satın alıp gelseler de yine onlar Göztepe. Onları her zamanki gibi yenmek ayrı bir zevk. İşte İmam İşte Cemaat diye bağıran taraftarlara karşı başımızı dik tutmalarını tabii ki küçümsemiyorum ama arkası gelmeliydi. Göztepe'yi yendik. Yok derbiyi kazandık diye play off'lara yollamaz bizi TFF.

Kısacası ağzımıza bir parmak bal çalındı ve bal kavanozu uzaklaştırıldı. Tadından yenmez derbi zaferini , play off zaferi ile sonlardırın. Sizlere güveniyoruz.

9 Mart 2012 Cuma

Siz Kimsiniz?

Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki, parayı veren düdüğü çalmıyor, parayı alan düdükleriyle oynuyor. Ancak Karşıyaka taraftarının bu tarz şerefsizliklere karşı gerektiği zaman yumruğunu nasıl ortaya koyacağının kimse farkında değil..

Dün akşam Fenerbahçe ile yaptığımız maçta son 3 saniye kala, skor 92-92 iken Chatman içeriye çok rahat giriyor ve amerikan güreşi yapıyormuşcasına bir foule maruz kalıyor. Bunu gören, çok kaliteli federasyonumuzun, çok kaliteli hakemleri foulu vermiyor. Fenerbahçeli olan spiker Murat'ın bile kesin foul dediği bir hareketi, hayatında basketbol topu görmeyen çocuğun bile foul diyebileceği bir hareketi, muhteşem basketbol hakemi çalmıyor. Bu kadar aciz duruma nasıl düştük biz? Türkiye basketbolu bu kadar mı aciz, hakemlerimiz bu kadar mı aciz. Bırakın parayı, herşeyi bir kenarıya, böyle bir foulu çalmayacak bir hakemin bu ligde ne işi var? Bu kadar alakasız adamlar mı yönetiyor bizim maçlarımızı. Yoksa suç federasyonda mı? Zaten lig başlamadan şampiyonu belirleyen bir federasyonumuz mu var? Bu kadar mı aciz bir ligde basketbol oynuyoruz..

Verilmeyen foul üstte
Herkes unutur ama Çarşı asla unutmaz dedik, bu dediğimiz doğrulayan kaç hareket yaptık. Şimdi sayın Erşan Kartal, siz bir daha Arena'da elinizi kolunuzu sallaya sallaya mı geleceksiniz sanıyorsunuz? Siz ne yaptığınızın farkında mısınız? Evinizde rahat rahat oturuyorsunuz belki ama büyük bir kitleyi, size verilen hakları yanlış kullanarak karşınıza aldınız.

Ve sen federasyon. Madem bu ülkenin federasyonusun, dün yapılan bu alçak harekete karşı bir basın açıklaması yap. Açık açık satılan, ibreyi bir takımdan yana kullanan hakemini kollama ve gerekeni yap bu sefer. Yıllardır her şeyi alttan almasını bildik, yeri geldi sabrettik ama yeter artık. Bizi eski günlerdeki gibi kendi hakkını kendi arıyan, ve bu yolla aradığında çok rahat sonuç elde eden bir taraftar profili haline getirmeyin.

Bu olay da hiç bir zaman kapanmayacaktır. Elbet bir maçımızda sayın federasyonumuz, sayın hakemimiz Arena'ya gelecek, gerekli cevabı orada alacaktır.

7 Mart 2012 Çarşamba

Ne Olacak Şimdi ?

Bu ara tribünlerdeki tek soru.. Sıradaki süpriz nedir? Sezon başladı, muhteşem seri beklerken 5 maçta sadece 1 puan. Hayal kırıklığı.. Çok kötü gidiyoruz, bu sene biz yine Bank Asyadayız, hatta düşme potasında geziniyoruz derken 7 maçta 16 puan.. Evet dedik, toparlandık, gümbür gümbür geliyoruz, her şey yolunda, ilk 2 bile neden olmasın dedik, Bank Asya'nın en tecrübesiz, en genç takımına 2-0 yenildik.. Böyle de kanser olmadan bir sezonu bitiremeyecek miyiz?

Mustafa Hoca ilk geldiği zaman ne güzel 2 forvet saldırıyorduk. Saldırdığımız her maçın sonucunu gördük, 3 puanla en zor deplasmandan bile geri döndük. Şimdi ne olduysa yine tek forvet, tek Şabanla oynuyoruz. Reha Kapsal futboluna dönmedik şükür ama oraya doğru gidiyoruz yine. Orta saha'da top oynanmıyor diyorduk, Mustafa Hoca geldi orta sahayı düzeltti, takımın en iyi oynadığı yer orta saha oldu, son 2-3 maçtır onu da kaybettik, orta saha yine oynamıyor. Defans hattımız iyi güzel, hatta o sezon başında hiç beğenmediğim Ahmet Burak Solakel şu an Bank Asya'nın en iyi oyuncularından..

Önümüzdeki maç Konyaspor maçı.. Ya kazanırız, ilk 6 yolundaki en büyük engellerden birisini aşarız, ya kaybederiz yine sinir stres maçları izlemeye devam ederiz.. Diyorum ya, Karşıyaka bu. Ne yapacağımızı bir kişi bile kestiremiyor şu an..

3 Mart 2012 Cumartesi

Malum Pankartımız

Uzun zamandır yoktum.Pek değil hiç yazı yazamamıştım. Gidebildiğim topu topu 2 maç vardı. Göztepe'yi yenmenin verdiği hazzı son maçta yaşadım. Takımımıza bu açıdan ayrıyetten teşekkür ederim.

Türkü , yabancısı futbolla ilgili kimle konuşsam dillerine barkot olayımız dolanmış. İçeriğini geçtim ama kim yaptıysa bu işi gerçekten şeytana pabucunu ters giydirir. Öncelikle yaratıcılıkları açısından tebrik ediyorum.

Gazetede bir reklam görüyorum ve gülümsememi alıkoyamıyorum. Barkodlu bir reklam. Ardından loto oynuyorum. Üstündeki barkodu görünce aklım bir anda maça gidiyor. Mailime gelen bunu kim yaptıysa tebrik et diyen bir İngiliz taraftarın mailine cevabım ; " Ah kimlerin akıl ettiğini öğresem , hemen tebrik mesajı çekeceğim " şeklinde oluyor.

Markete gidince raflardaki mallardaki barkodlar . İyi ki Göztepeli değilim ( Zaten Göztepe'yi tutmak benim için imkansız bir şey ) çünkü her barkod gördüğümde o malum pankartı içeriği aklıma gelirdi. Sinir bozucu bir durum olsa gerek.

Bir geçmiş olsun dileğim tribündeki yüzlerce pankart arasından şanssızlıklarına o pankarttı tutan arkadaşlara. Muhtemelen içinde ne olduğunu bilmiyorlardı. Tribünde açılan bir pankartın kenarından tuttukları için emniyet tarafından cezalandırıldıklarını gazetelerde okumuştum.

Barkod dolu günler sizlere ...

ÜST TARAFA DÖN