23 Kasım 2012 Cuma

Bilet Bilet Bilet

Hepimiz bu seneki kadrolarımızın özverili oyunları ve şu ana kadarki performanslarıyla gurur duyuyoruz. Sanırım duymayan yoktur. İstisnalar da kaideyi bozmaz. Zaman her şeyden öte daha fazla destek zamanı. Kaçak girenlere göz yummama , stadlarda ve salonlarda takımımıza zarar verecek her türlü davranıştan kaçınma vb diye listeyi uzatabilirim. Kulübe giren her kuruşa fazlasıyla ihtiyaç duyulduğunun sanırım farkında olmayan yoktur.


Avrupa'da fırtına gibi , ligde Tofaş'ın mucizevi , şans basketi olmasa lig kulvarında da namağlup durumda olacak olan basketbol şubemiz hakkında bir iki söz etmek istiyorum. Tamam bizler de yaşlanıyoruz ama şube yönetimi ligin başında her maçın aynı değerde olduğunu , hiçkimseye karşı özel bilet uygulamasına girişmeyeceklerini ve tüm maçların 10 Türk Lirasından ücretlendirileceğine dair bir açıklama yapmamışlar mıydı ? Bu sözleri her konuştuğum arkadaşım gibi bizler mi uyduruyoruz ? Sanırım o kadar da değildir. Bu kadar da hayalgücüm yok.

Öncelikle bu kural BJK maçı ile bozuldu. Hani 10 liraydı dediğimiz biletler 20 liraya yükseldi. Maddi kaynak lazım. Destek için sizlerden fedakarlık bekliyoruz dense sanırım kimsenin itirazı olmazdı. Öyle bir açıklama da gelmedi. Bu yetmezmiş gibi rakip taraftarlara da 50 TL bilet ücreti. Önceden de belirttiğimiz gibi bize hiç yakışmadı. Yok İstanbul'da bize böyle yaptılar da şimdi de biz yapıyoruz. Onlar yanlış yaptı diye bizlerin bu tarz gereksiz işlere girmesini çok garipsiyoruz. Yakıştıramıyoruz Karşıyakamıza.

Sonra Fener maçı. Yine 20 lira ücret. Tüm sezon 10 lira olayını geçtim. Ben kendimi takımın maddi kaynağa ihtiyacı var. Sizlerden fedakarlık bekliyoruz diye gelmesini umduğum açıklamayla avutuyordum. Kendi kendime böyle olması lazım ama dillendirmiyorlar diye biletimi aldım. Hep de alırım. Anlamadığımız olay tutarsızlık ve taraftarı müşteri olarak görmediklerini göstermeleri için küçük bir açıklamaydı. İşin aslı kendi açımdan söylemek gerekirse 10 ya da 20 liralık bilet ücreti değil. Tabii bir yandan yine rakip taraftara 50 liralık bilet ücreti ki bu yanlış en azından kulaklarını çok çınlattığımız Turgay Demirel federasyonundan döndü. Kırk yılda bir doğru iş yaptılar ve basketbol şubemizin yanlış kararının düzelmesinde katkı sağladılar. Bu girişimlerinden dolayı kendilerine teşekkürü borç bilirim.

Şimdi sırada Banvit maçı var ve bilet ücreti yine 20 lira. Bazı maçları yapılan tutarsız açıklamalara rağmen bilet ücretleri fark etmeden doldurabilirsiniz.Hatta haddinden fazla taraftar salona da girer. Birçoğu dışarda kalır. Evlerine dönmek zorunda da kalabilir ama taraftarı müşteri gözüyle gördüğünüz sürece insanları küstürebilirsiniz.

Şimdi düşünüyorum da sezon başında maçlar10 liraya olacak diye açıklama yanlışlıkla yapıldı ve aslında 20 lirayı kastediyorlardı. Dil sürçmesi , yazım hatası ya da dinleyen insanların yanlış duyması.

Bu yazıyı okuyan birçok kişi ne olacak canım 20 lira da para  mı diyebilir ? Belki size, bana çok büyük bir para değil ama futbola, baskete , bazıları voleybola giderken bütçeleri yetmeyebilir. Üstelik de deplasman yapmak isteyip , içi kıpır kıpır olan birçok kardeşimiz , arkadaşımız var. Daha lisanslı ürün mağazasında görüp beğendiği bir ürünü almak için hesap yapan , para biriktiren kardeşlerimiz var. Kısacası Karşıyaka sadece basket şubeden ya da yalnızca futbol şubeden ibaret değil.

Herkesin elinde fiyakalı telefonlar , ceplerinden malbuşlar , cameller düşmüyor diyebilirsiniz. Her gün kenara bir , iki lira atsalar ya diyenleriniz çıkabilir. Belki de haklısınız. Çok zengin bir kitleye hitap ediyoruzdur. Benim derdim tekrarlıyorum , belki de söyleye söyleye sizleri sıkıyorum ama insanlar kendini taraftar olarak görürken birden müşteri olarak algılamasınlar. İşte malesef o zaman kalp kırıklıkları ve küsmeler olabilir.

0 yorum / sen de yaz !:

ÜST TARAFA DÖN