23 Eylül 2010 Perşembe

Sonunda Hasret Bitti

4 haftadır sadece 1 gol ile 2 beraberlik 2 mağlubiyet ile oynadık. Her maç sonu küfür ederek çıktık o staddan. Ama işte diyoruz ya Karşıaykalı olmak bir başkadır. Kartalspor ile oynadığımız kupa maçında yine tribünde yerimizi aldık..

İlk gol yine Necati'nin hatası sonunda geldi. Necati'den kaleci olmayacağını, özellikle bizim gibi ilk ikiyi hedefleyen bir Karşıyaka'nın kalecisi olamayacağını çok söyledim hala söylüyorum. Evet belki bir kaleci eksikliğimiz var fakat bugün Necati oyundan atıldıktan sonra yerine giren Okan daha çok iş yaptı bence Necati'den. Bu arada bir haberide sizinle paylaşayım oyundan atılan Necati baya sinirlenmişti zaten sahada. Soyunma odasına gittiğinde cama yumruk atarak eli yaralanmış. Kesin bir bilgi olmamakla birlikte herkesten aynı şeyi duyuyorum burada paylaşmak istedim.
2009 - 2010 yılından bir fotoğraf
Bugün sahada Kartalspor'dan çok hakeme karşı oynadık. Bu kadar yanlış kararlar verilemez sanırım. 2. golü yediğimiz pozisyona dönmek istiyorum çünkü en büyük hakem hataları tek pozisyonda toplandı. Kartal golü atacağı atağa çıkmadan önce biz atak yapıyorduk. Erçağ sağ kanattan tam bastırıyordu ki mutlak bir gol pozisyonu bile olabilirdi güzel bir şekilde geliyorduk hakem oyunu durdurdu. Bizim ceza alanımızda yatan Kartalsporlu oyuncu için doktor ekibini falan çağırdı. Tabiki oyun durdurulmalı buna birşey demiyoruz fakat o adam orada yaklaşık 30-40 saniye kadar yattı, futbolcular görmesede tribünden gördük. Hakem bu süre içinde neden durdurmuyorda atak ciddileşince oyunu kesiyor buna anlam veremedim. Daha sonra onlar hücuma çıktıklarında bizim bir oyuncumuz yerdeydi hakem görmesine rağmen oyunu durdurmadı Kartalsporlu oyuncular devam ettiler. Neden orada oyun durdurulmadı anlamış değilim..

Bugün göze en çok çarpan oyuncular kesinlikle Erdi, Tiago ve Barış Memiş oldu. Barış Memiş'i çok beğendim bugün. Bir insanın ayağına top bu kadar güzel yakışamaz heralde. Tiago canla başla mücadele etti. Oyunu kazanmak istediğini bize duyurdu en azından. Attığı 2. gol muhteşem bir goldü. Frikikten topu çok güzel filelere gönderdi. Tiago bu takımda çok büyük işler yapacaktır. Erdi beklediğim gibi çok güzel futbol oynadı ve gerçek Karşıyakalıydı bugün sahada. Bu üçlünün olduğu takımın ölüsü bile Play-Off'lara kalacaktır ki bu üçlünün yanına çok güzel oyuncular var kadroda..

Moraller biraz düzeldi bu galibiyetle. Haftasonu ligde alacağımız bir galibiyet ile tüm semtin ve takımın havası değişecektir eminim. Bu haftasonu oynayacağımız maç kırılma maçı olacaktır ve bu maçtan sonra Karşıyaka'yı kimse tutamaz..

Yaşa varol, Karşıyaka..

21 Eylül 2010 Salı

Türkiye Kupası ve Karşıyakamız

Kartalsporla oynayacağımız Türkiye Kupası maçı öncesi sizlere takımımızın son 16 sezondaki Türkiye Kupası maçlarımızı hatırlatmak istedik. 2006 - 2007 sezonunda gruplara kalmamızın dışında kupa yolculuğumuzda bir kıpırdanma ne yazık ki gözlemlenemiyor. Ayrıca eskiden kuralar birçok kademede bölgesel olarak çekildiğinden Altay , Yeni Salihlispor en çok eşleştiğimiz takımlar olarak göze çarpıyor.

94 - 95 Sezonu

2. Kademe Maçı - > Muğlaspor - Karşıyaka : 1 - 2 ( Uzatmalarda ) Normal Süre 1 - 1

3. Kademe Maçı - > Y. Salihlispor - Karşıyaka : 4 -3 ( Uzatmalarda ) Normal Süre 1 - 1

95 - 96 Sezonu

4. Kademe Maçı - > Kuşadasıspor - Karşıyaka : 1 - 2

5. Kademe Maçı - > Karşıyaka - Altay : 1 - 2 ( Uzatmalarda ) Normal Süre : 1 - 1

96 - 97 Sezonu


2. Kademe Maçı - > Karşıyaka - Göztepe : 4 - 5 ( Penaltılarda ) Normal Süre ve Uzatmalar 0 - 0 * Bu maç resmi kayıtlarda Karşıyaka - Aliağa A.Ş olarak yer almaktadır.

97 - 98 Sezonu

2. Kademe Maçı - > Karşıyaka - Y. Salihlispor : 4 - 2

3. Kademe Maçı - > Aydınspor - Karşıyaka :0 -1

4. Kademe Maçı - > Denizlispor - Karşıyaka : 5 - 1

98 - 99 Sezonu


2. Kademe Maçı - > Y.Salihlispor - Karşıyaka : 3 - 2 ( Uzatmalarda ) Normal Süre : 2 - 2

1999 - 2000 Sezonu

1. Kademe Maçı : Marmarisspor - Karşıyaka : 4 - 2

2000 - 2001 Sezonu


1. Kademe Maçı : Karşıyaka - Ispartaspor : 0 - 2

2001 - 2002 Sezonu

1. Kademe Maçı : Aydınspor - Karşıyaka : 3 - 2

2002 - 2003 Sezonu


TFF arşivinde her kademenin arşivi yer almadığı için o sezona ait bilgiye ulaşamadık.

2003 - 2004 Sezonu


1. Kademe Maçı : İzmirspor - Karşıyaka : 0 - 2

2. Kademe Maçı : V. Manisa - Karşıyaka : 3 - 2 ( Uzatmalarda ) Normal Süre : 2 - 2

2004 - 2005 Sezonu


1. Kademe Maçı - > V. Manisa - Karşıyaka : 4 - 3 ( Uzatmalarda ) Normal Süre : 3 - 3

2005 - 2006 Sezonu


1.Kademe Maçı : Uşakspor - Karşıyaka : 5 - 4 ( Penaltılarda ) Normal Süre : 1 - 1 , Uzatmalar 1 - 1

2006 - 2007 Sezonu

1.Kademe Maçı - > Karşıyaka - Altay : 2 - 0

2.Kademe Maçı - > Karşıyaka - Denizlispor : 3 - 2


A Grubu Maçlarımız


Kayseri Erciyesspor - Karşıyaka : 1 - 1
Karşıyaka - Galatasaray : 1 - 2
Bursaspor - Karşıyaka : 2 - 1
Karşıyaka - Kayserispor : 0 - 2

2007 - 2008 Sezonu


1. Kademe Maçı - > Altay - Karşıyaka : 7 - 6 (Penaltılarda ) Normal Süre : 3 - 3 , Uzatmalar : 3 - 3

2008 - 2009 Sezonu


1. Kademe Maçı - > Karşıyaka - Altay : 1 - 3 ( Uzatmalarda ) Normal Süre : 1 - 1

2009 - 2010 Sezonu


1. Kademe Maçı :- > Kartalspor - Karşıyaka : 1 - 2

2. Kademe Maçı - > Ankaragücü - Karşıyaka : 3 - 2

* Bu haber kafsinkaf.org ve anlayamazsiniz blog için hazırlanmıştır.

17 Eylül 2010 Cuma

Tek Gişe !!!


Hatırlayanlarınız vardır. Geçen seneki Altay maçı. Altay'ın ev sahibi olduğu maç. Bilet almaya yöneldik. Bir baktık ki tek gişe önünde birbirini ezercesine yığılmış bir kalabalık. Bu ne biçim bir iş diye sorduğumuzda ; ordaki polis amiri Altaylı yöneticilerin tek gişe açtırdığını ve emniyetin söylemine rağmen diğer gişeler için görevli göndermediğini belirtmişlerdi.

Polisler bizim bu karmaşayla , gerilen sinirlerden sonraki halinizle uğraşmayı sevdiğimizi mi sanıyorsun serzenişi de bu tek gişe rezaleti konusunda benzer düşündüğümüzü gösteriyordu.

Gelelim meramımıza. Geçen yıl başımız yandı. Birbirimizi ezdik maçı kaçırmamak için. Bu yıl da Altay yönetimi tarafından aynı eziyet bize reva görülmesin !!! Önce yönetimimize, bu yıl değişen Altay yönetimine ve İzmir Emniyetine çağrıda bulunuyoruz. Stadyum önündeki tek gişe rezaletine son verin ve insanların birbirini ezmesine göz yummayın. İlla arada birinin canı mı yanması gerekiyor ?

16 Eylül 2010 Perşembe

Eşsiz Bir Güzellik


Var mı böyle bir güzellik ? Bu fotoğrafı kendim çekmek isterdim. Şans eseri bir arkadaşım sayesinde gördüm. Yer ; Baltık denizi . Geç karşısına iç içebildiğin kadar ve yeşil kırmızı hayallerine dal ...

14 Eylül 2010 Salı

Kupada Rakip Kartal


Hatırlarsınız eskiden önce bölgesel kuralar çekilirdi. Ardından takımlar ülkenin diğer bölgelerindeki takımlarla da eşleşirdi. Bu sayede sürekli Altay ile karşılaşırdık. Bir istatistik çıkarsak büyük oranda Altay ile maç yapmışızdır.

Kupaya 2. kademeden itibaren giriyoruz. Geçen sene de rakibimiz Kartalspordu ama tek farkı deplasmanda maçın oynanmasıydı. Karşılaşmayı gözleriyle çalım atabilen genç yeteneğimiz Toni Tisdell ve Timuçin'in golleriyle 2-0 önde götürüyorduk. Tabii ki kanseryaka bu maçta da devreye girmişti ve 89. dk'da kalemizde gördüğümüz gol ile son anlarda maç uzatmaya gider korkusuyla sıkıntılı anlar geçirmiştik.

Benim için tek güzel yanı Karşıyakamın doğum günümde deplasmanda galibiyet hediye etmesiydi. Bu sene Kartalsporla yine geçen senekine yakın tarihlerde bir maç oynayacağız. O karşılaşma bu yılki kupa eşleşmesinin aksine deplasmanda. Tarih 3 Ekim. Hem kupada hem ligde yakın tarihlerde başka bir doğum günü hediyesi almak ümidiyle.

Geçen yıl Kartal'ı geçip 3. kademede Ankaragücü ile karşılaşmıştık. Tabii o maç da malesef deplasmandaydı. Reha Kapsal'ın bir milyonuncu iyi oynadık ve kaybettik tarzı açıklamaları ile son bulan maçlardan biriydi ama gerçekten o maçı elimizden , avucumuzdan pisi pisine kaçırmıştık. Ankaragüclü dostların da keşke sizler yenseydiniz sözlerini hala dün gibi hatırlıyorum.

Kartal'ı geçersek Ankaragücü tekrar çıkar mı bilemiyorum. Tabii ki daha güçsüz bir rakiple eşleşme olmasını isterim ama Ankaragücü çıkcaksa da bari içerde olsun.

Kağıt Üstünde !!!

Çok güzel bir kadro kurduk. Kağıt üstünde ligdeki takımların kadrolarını bir karşılaştırması yapılıyor ve hep benzer söylemler. Karşıyaka kağıt üstünde çok güzel bir kadro kurmuşa benziyor. Şampiyonluğun en büyük adayı.

Evet bunları ben de düşündüm. Yani bakıyorsun o lanet olası kağıt üstünde gerçekten iyi bir kadro var. Biraz da bizim abarttığımız bazı oyuncular var ama kağıt üstünde !!! gerçekten güçlü bir görüntüsü var. İşin teorik kısmını bırakalım ve pratiğe geçelim. Esame listesine göz gezdirip yedeklerde de kimlerin olduğuna baktıktan sonra ,yeşil sahaya gözleri çevirince kağıt üstündeki ağırlıktan pek eser göremiyorum. Sanırım birçok renkdaşım da geçen 3 haftada pek bir şey göremedi. Tamam hoca da değişti. Bir zahmet sahada kıpırtı görürüz umudundaydık ama nafile. Kalemizde yaşadığımız tehlikeler de cabası. Çok mu şey bekliyoruz diye düşünüyorum. Hoca değişti , ödemeler yapıldı. Biraz istek, hırs ve hareketlenme beklemek hakkımız değil mi?

Bir başka takım efsanemiz ise ilk 7 haftada bizim bu kadromuzla neler yapacağımızdı. Süper fikstür. Tabii yine kağıt üstünde.

Maç sahada kazanılıyor. Kağıt üstünden yeşil sahaya indiğimiz anda , kısacası kafa yapısı değiştiği anda çıkışımız başlayacak. Gerisi benim için boş laf...

12 Eylül 2010 Pazar

Kötü Gidişata Son Vermek Gerek

Akhisarspor maçına büyük umutlarla gitmiştim. Fakat sahaya takım çıktığı andan itibaren bir korku sardı ve malesef haklı çıktım. Takım hakkında yazacak birşey bulamıyorum çünkü takım olmayı becerememişiz. Evet belki bugün çok çok kötü bir futbol oynamadık ama vasat bir futboldan daha kötüydük. Ne pas yapabildik, ne pozisyona girebildik. Aklımda tek hatırladığım son dakikalarda kalecinin üzerine vurulan bir top ve direkten dönen bir top. Bu pozisyonlar hariç sürekli olarak " hadi be Feridun " , " bas şu adama kes şu topu " sözlerini söylemekten ben bıktım artık..


Feridun tamamiyle kötü bir seçimdi bugün bizim için. Hiç oynayamadı. Taha'yı beğenmeyen birisi olarak Feridun yerine defalarca Taha'nın girmesini istedim. Taha'nın yaptığından farklı birşey yapmadı bugün sahada. Taha en azından koşan, savaşan bir futbolcu bu yüzden Taha'yı oyunda görmeyi çok istedim. En çok beğendiğim isim Tiago ve son dakikalarda oyuna giren Barış Memiş oldu. Tiago gerçekten çok savaştı sahada özellikle bir kaç pozisyonda topu ortasahadan alıp sağ kanattan 2-3 kişiyi çalımlayarak, düşerek, kalkarak pas atmaya çalışması ve etrafında kimsenin olmaması dikkatimi çekti. Tiago o pozisyonlarda yanında bir kaç kişiyi bulsaydı heralde muhteşem bir kaç pozisyon yaratabilirdi. Barış Memiş ise son dakikalarda kanatlardan attığı deparlarıyla herkesi heyecanlandırdı. Tolga ciddi anlamda ilk onbirin vazgeçilmez oyuncusu olması gerekiyor. Ben böyle güzel bir futbol görmedim. Fuat olsaydı Tolga yerine bugün yenilebilirdik. Çok beğendiğim bir oyuncu oldu kendisi şu dakikadan sonra.

Kıvanç bugün sahada yok gibiydi. İlk yarı birşeyler yapmaya çalıştı ama olmadı. Okan Öztürk'e ilk başlarda çok sinirlendim fakat yapabileceği fazla birşey yok. Ayağına tek bir top bile gelmedi resmen. Gördüğüm kadarıyla bir tane şutu bile yok. Kendini gösterebilceği fırsatı bulamadı o yüzden bu yazımda onu pas geçiyorum. Akhisarspor biraz tecrübeli olsaydı bu sahada 3 puanı bırakıp gidebilirdik. Tecrübesizlik ve taraftar baskısı sayesinde çok hata yaptılar. Bu takım Altay maçında patlama yaşayabilir, yaşaması şart! Eğer Altay maçınıda mağlubiyet veya beraberlik ile sonlandırırsak yolumuz yol değil.


Kadro açık ara ligin en iyi kadrosu. Bundan adım gibi eminim ve herkeste biliyor. Ama hala neden inatla bazı futbolcular saçma yerlerde oynuyor veya iyi oynayan futbolcular oynamıyor anlamıyorum. Bu takımın başına Kemal Kılıç'ın gelmesine en çok sevinenlerden biriyim. Erdoğan Arıca'dan sonra çok iyi bir teknik direktör. Ama hala neden kadro düzgün kurulmuyor cidden anlamıyorum. Tribünde binlerce kişinin saydığı kadro yanlışta, bu teknik direktörlerinin kadrosu mu doğru bilmiyorum doğrusu. Kime sorsam kadroda hep aynı isimler, aynı yerde oynuyor. Ama Kemal Kılıç'ın kadrosuda, Erdoğan Arıca'nın kadrosuda bambaşkaydı.. Sonumuz hayrolsun.

Akhisarspor'un Özgür Soylu pankartı

Birazda tribünlerden bahsetmek istiyorum. Kapalı 20 lira olduğu için pek dolmadı bugün. Açık tribün yine her zaman olduğu gibi çok güzeldi. 90 dakika hiç susmadan destek verdi. Asıl bugün beni en çok mutlu eden şey Akhisar deplasman tribününden geldi. Maç başlarken açılan o pankart helal olsun dedirtecek cinstendi. Pankartın net olmayan bir fotoğrafı elime geçti sadece, tribünde açılan fotoğrafı bulamadım. Pankartı yukarıda görebilirsiniz. Özgür Soylu'ya ithafen yapılmış üstünde " SOYLU DAVANDA ÖZGÜRSÜN ASLINDA " yazılı pankart herkesten alkış aldı. Kavgasız gürültüsüz bir maç olması, iki tribünün dostça bir tavır sergilemesi hoşuma gitti. Akhisarspor'a başarılar diliyorum kendi adıma..

10 Eylül 2010 Cuma

Geçmiş Olsun Andre Smith

Ameliyatı başarıyla atlatmış basketbol kaptanımız Andre Smith. Bornova Belediyespor'un yaptığı bu terbiyesizlik ile ilgili yazıyı geçen günlerde yazmıştım. Bu kadar çirkinleşen basketbol kulübü acaba hiç mi düşünmüyor Arena'ya geldiğinde neler olacağını ?

9 Eylül 2010 Perşembe

Ramazan Bayramınız Kutlu Olsun

Bayram sensin.
Sende alınan her nefes bir bayram.
Her bayram mutlak seninle var Karşıyakam.


7 Eylül 2010 Salı

Bu Kadarı Fazla

Potaları kırıldığında pota yolladığımız, salonumuzda antreman yapmalarına izin verdiğimiz, Can Terzioğlunu kiralık olarak verdiğimiz Bornova Belediyespor takımı artık kasti olarak oyuncularımızı sakatlamayada başladı. Bu dakikadan sonra mümkünse Bornova Belediyespor ile resmi maçlarımız hariç hiç karşılaşmayalım. Hiç gerek yok bu tür insanlarla uğraşmaya.. Umarım biran önce Bornova Belediyespor bir özür yazısı yayınlar ve basketbolcusu hakkında gerekeni yapar.



ÜST TARAFA DÖN