15 Şubat 2013 Cuma

İstatistiklerle Futbol Vol.IV

PTT 1.Lig'inde ikinci yarının başlaması ve ilk dört maçın geride kalması ile beraber yazı serimize devam edelim.

Elimizdeki kilit bilgiyi tekrar hatırlamak maksadıyla yazıyorum;


6 senenin maç başına ortalama, ilk iki için; 1.89 puan, 1.58 atılan gol, 0.90 yenilen gol...Playoff için; 1.66 puan, 1.38 atılan gol, 1.03 yenilen gol...

Geride bıraktığımız 21 haftada ortalamalarımız 1.52 puan, 1.10 atılan gol, 1.10 yenilen gol. Son 4 haftaya baktığımızda ise bu rakamların 1.75 puan, 0.75 atılan gol, 0.50 yenilen gol olduğunu görebiliyoruz.


Son 4 haftayı analiz ettiğimizde neredeyse sıfırdan kurulan bir takım olmamıza rağmen savunma anlamında sıkıntı yaşamadığımız görülüyor. Bu performansımızı sezon sonuna kadar korumamız playoff yolunda bizim için en kritik konu olacaktır. Hücum üretkenliğimizde sezon başından beri sıkıntı yaşıyorduk, o konuda herhangi bir gelişme kaydemediğimiz ortada.

Kulüp olarak yaşadığımız maddi sıkıntıları göz önüne alırsak, playoff'un bile aslında hedefimiz olmadığını konuşmamız gerekirken, futbolcularımız (sezon başından beri bizimle olanlar, devre arasında gidenler, yeni gelenler) sahada ellerinden geleni yaparak takımımızı en iyi şekilde temsil etmeye çabalıyorlar. Bunun sonucunda da dönem dönem ilk iki dönem dönem ilk altı içersinde yer alıyoruz. Bu sebeple ana hedefimizin playoff takımları arasında yer almak olduğunu düşünürsek, savunmadaki direncimizi zorlu deplasmanlarda, güçlü ekiplere karşı da sürdürürsek bu hedefimize ulaşabileceğimizi düşünüyorum.

Önümüzdeki ay, yazı serisinin yeni bölümünde daha pozitif bir tabloyu sunmak dileğiyle...

Erinç Atilla

0 yorum / sen de yaz !:

ÜST TARAFA DÖN