30 Ağustos 2010 Pazartesi

30 Ağustos !

30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu Olsun !

Bu Takımla Nereye Kadar ?

Sezonun ikinci maçında ilk yorum yazımı yazıyorum. Diyecek birşey ciddi anlamda bulamıyorum. Bu kadar kötü bir futbol, bu kadar kötü bir teknik direktör, taçtan gol yiyen bir kaleci, sahada koşmaya üşenen futbolcu, bir kere olsun doğru pas atamayan oyuncu, sürekli doldur boşalt şekliyle oynayan, bırakın boşaltmayı daha doldurmayı yapamayan bir takıma sahip olan tek isim Karşıyaka'dır sanırım.
Rize'ye götürülen pankartın bir kısmı
Ben ilk olarak Necati'den başlamak istiyorum. Ben böyle bir kaleci hayatımda görmedim. Bu kadar saçma sapan gol yiyen bir kaleci olamaz zaten. İlk gol tam bir fiyasko. Hani o iğne deliğinden o golü yiyebilmek için cidden çok uğraşmak lazım. Üçüncü gol zaten herşeyin son noktası. Bir kaleci kafasının 10 cm üzerinden geçen kafa topunu çıkaramıyorsa o formayı orada çıkarsın, soyunma odasına doğru yol alsın bence.

Taha ne zaman koşmaya başlayacak merak ediyorum ? Daha arada 10 metre varken pası ayağına atamayan oyuncunun ortasahadan forvete orta açması nasıl bir özgüvendir ? Top tahaya geldiği anda, ki top Tahaya pek gelmedi genelde topu ayağında tutamadı bile, o topu kaybedeceğinden emin oluyoruz direk. Böyle kötü orta açan, böyle kötü top süren, ayağına bu kadar top yakışmayan bir oyuncu olmuş Taha bu sene. Umuyoruz ki ilerleyen dönemlerde açılır, ısınır. Tiago bugün pek performans gösteremedi. Potansiyel var bunu biliyoruz. Zaten yaptığı birkaç hareketiyle bunu gösterdi. Fakat açılması umarım uzun zaman almaz, bu takımın Tiago'ya ihtiyacı var. Baki acilen bu takıma stoper olarak gelmeli. Onlarca defans oyuncusu almamıza rağmen takımın en kötü hattı Defans Hattı. Bunu nasıl başarıyoruz orayıda anlamadım zaten.

Ve işte en büyük umutsuzluk veren isim. ERDOĞAN ARICA. Şu iki maçtır takımı bu kadar kötü dizen, oyuncuları bu kadar alakasız yerlede oynatan bir isim daha tanımıyorum. Hani elin adamını 2 hafta antremana soksan o bile az çok anlar kimin nerde oynayacağını, takımı nasıl dizeceğini. Erdoğan hoca bu skorlarla, bu kötü futbolla en fazla 3 haftaya gider. Önemli olan yerine gelecek isim..

Çok daha uzun şeyler yazılabilir aslında fakat ne kadar kötü olursak olalım daha 2.hafta. Yazılması, söylenmesi gereken çok şey var ama her zaman yaptığımız gibi yine susalım ve izleyelim. Bakalım bu senede şampiyonlukla nasıl kandırılıyoruz. Bu takım böyle gitmez.

Rize'ye tekrar tekrar başsağlığı diliyorum. Acılarını burada paylaşıyoruz. Büyük Karşıyaka taraftarı, ÇARŞI grubu yine ne kadar büyük olduğunu 25 saat uzaklıktaki Rize deplasmanında bile otobüs kalkmadığı halinde kendi imkanlarıyla gidip göstermiştir. Hepsinin yüreklerine sağlık..

23 Ağustos 2010 Pazartesi

Ne Çalışkan Belediyeymiş !!!

Sezonu dün itibariyle açtık. Alsancak stadında her zamanki gibi 6 bine yakın biletli ve geri kalanı kulüplerini çok seven beleşçilerimiz olmak üzere 10 bin civarı Karşıyaka sevdalısı tribünlerde yerimizi almıştık.

Maça gayet iyi başladık falan diyemeyeceğim çünkü öyle bir şey olmadı. Çıkartılamayan lisanslar , yeni transferlerin takıma tabii ki bu kısa sürede monte edilememesi ile eksik bir kadro ile sahadaydık. Bu bir bahane değil. Asıl ortada bir yanlış var. Elindeki malzemeyi en kötü biçimde kullanmak. Taha'dan sol açık , Mustafa Sevgi'den sol bek yaratma çabaları sol kanatımızı işlevsiz hale getirdi. Defansta Fuat - Gurur ikilisine bir türlü güvenememem ayrıca Okan'ın ilerde yalnızları oynaması, kendi hava topuna çıkıp sonra indirdiği topa koşmaya çalışması da takımımız için trajikomikti.

Şu 1. ligde kaç senedir oynuyorsak , kimseden çekmediğimizi Gaziantep B.B.'den çektik. Adamların her yıl bize karşı en az 3 puanı garanti. Genelde ise 4 puan kapıyorlar. Bize karşı özel bir çabaları var. Kadroları değişse de ,bizle bir olayları olmasa da, ne belediye çalışanı olan birkaç taraftarı ne camiasının başarı gibi bir amacı olmasa da ligde öylesine takılıp her sene bizden 3-4 puan almaları en büyük hobileri.

Biz tabii ki bu beraberlikle takıma küsmedik. Destek artarak devam edecek. Bu hafta çıkacak lisanslar ve takımın çehresinin değişmesiyle gayet iyi günlerin bizi beklediğini düşünüyoruz. En azından umut ediyoruz.

Gelelim taraftara. İlk yarıda gerçekten Alsancak stadının tribünlerinde gök gürültüsü gibi inleyen bir ses vardı. Tv'den izleyenler hemen telefonlarına sarılıp her geçen saniye daha şiddetli bir tezahuratın olduğunu anlatmaya çalışıyorlarmış ki o sırada kendi gürültümüzden bunları duymak imkansız gibiydi. Keşke takımımız da bize ayak uydursaydı ama artık diğer maçlara diyelim.

17 Ağustos 2010 Salı

Sensiz Geçen Yazlar Bize İşkence

Ve işte.. Sonunda tüm yaz içimize attığımız, parklarda oturup " hadi artık başlasın şu sezon " dediğimiz o sezon bugün başladı. Sezon açılışında muhteşem bir taraftar vardı. Arena'da olması daha bir güzel oldu benim için aslında. Karşıyaka Stadında bu sıcakta güzel bir organizasyon yapamayabilirdik. Arena'da bile o kadar klima çalışmasına rağmen, tek koltukta tek başımıza durmamıza rağmen az kalsın bayılıyorduk. Birde Karşıyaka Stadında tam güneşin öldürücü sıcağı altında, tek koltukta 3 kişi durarak ölmek vardı, kurtulduk bence. ÇARŞI grubuna kendi adıma teşekkür ediyorum, güzel bir seçim oldu bana göre.

Fotoğraflardan sadece 3 tane bulabildim şu anlık. Yukarıda ve aşağıda var fotoğraflar. Pek net değil ama şu anlık idare edelim. Tezahüratlar çok güzeldi. Kurulan ekranlar, yere yansıtılan Karşıyaka logoları çok hoş düşünülmüştü. Oynatılan belgeselde herkesin tüyleri diken diken olmuştur zaten. Meşale yakamadık salonun içinde ama dışarıda yakılan meşale çok güzeldi bence, onun fotoğraflarını bulamadım malesef henüz. Salonda çalınan müzikler tam bize uygun müziklerdi çok güzel eğlendik. Bu sezon açılışı umarım bize hayırlı olur..
Çok özlemişiz be Karşıyakayı.. Salondaki herkesin gözleri gülüyordu adeta. Birde salonun önünde yaz boyunca göremediğin kardeşlerinle, abilerinle selamlaşıp, sarılmak gibisi yoktur heralde. Karşıyakasız bir yaz işkencedir bizlere..

12 Ağustos 2010 Perşembe

Haydi Gidin De Kumda Oynayın

Karşıyakalıysanız ve voleybol takımınızı önümüzdeki sezon ARENA'da izlemeyi umut ediyorsanız, kendinize daha eğlenceli bir aktivite bulmanızı öneririz, zira önümüzdeki sezon ligde yokuz.

Evet sonunda bunu da başardık, gururluyuz, mutluyuz, hep önde ve ileriyiz. Zaten voleybol gibi ilkel bir spor dalına bu kadar masraf yapmaya ne gerek vardı değil mi, şu futbol takımı Süper Lig'e bir çıksın da bütün dertler tasalar bitecek nasıl olsa, o yüzden hiç dert etmiyoruz bunları kendimize. Zaten havalarda baya sıcak gidiyor, başka işimiz mi yokta oturup voleybol şubesini düşüneceğiz. Bırakın allahaşkına, çıkın dışarı gezin tozun, sıcakladıysanız Çeşme'ye falan gidin. Kalmadı mı başka derdiniz?

Furkan'ı satsaydık bunların hiç biri olmayacaktı ama ona da tepki gösterdi "kulüp yönetmeyi çocuk oyuncağı sananlar !!!"... Bu adamlar şimdi çıkar tepki falan da gösterir neden kapandı voleybol şubesi diye. Aman zaten 3-5 çatlak ses onlar, aldırmayın bakın keyfinize...

İlla da voleybol izliyeceğiz, voleybol oynayacağız diyorsanız da liselerin bahçelerine gidin ya da ne bileyim kumda falan oynayın işte. Siz voleybol oynamak istiyorsunuz, voleybol izlemek istiyorsunuz diye bu kadar masraf mı yapacak koskoca kulüp. Burası babanızın çiftliği mi?

Geçiniz efendim, geçiniz...

6 Ağustos 2010 Cuma

El Frenini Çekmeyi Unutmayalım

Başkanımız Hüseyin Çalışkan bugünkü açıklamasında kadronun şekillendiğini ve mevcut kadronun da lige hazır olduğunu söylemiş. Hazırlık maçlarında gol dahi atamadan lige nasıl hazır oluyoruz orası muamma tabi de, biraz erken bir beyan gibi geldi bana. Neticede transfer döneminin sonlanmasına uzun bir zaman var henüz ve halen görüşülen isimler mutlaka vardır, en azından teknik kadronun bu tip bir beklentisi olabilir.

kafsinkaf.org haberi "Kontağı Kapattık" şeklinde duyurmuş. "El frenini çekmeyi unutmayalım" diyelim bizde, geçen sezon yaşadığımız onca sıkıntıyı tekrar yaşamayalım.

5 Ağustos 2010 Perşembe

Four Four Two Ağustos Sayısındayız !

Evet blogu kurduğumuz günden beri büyük gelişmeler yaşadık. Sadece yazı girmek, haber içeriği girmek için değil kaliteli yazılar yazmak için gerekirse 1 haftada sadece 1 yazı girdik. Fakat emeklerimizin karşılığını teker teker almaya başladık buda bizim işimizi doğru yaptığımızı kanıtlıyor zaten. Önce Blog İdman Yurdu adlı sadece kaliteli blogların bulunduğu, seçici bir network'e katıldık.
Ve bu haftada Türkiye'nin en iyi futbol dergilerinden olan FourFourTwo'da blog tanıtımımız çıktı. Buradan tekrar dergi editörlerine teşekkür ediyorum. Sürekli bizi takip eden, yorumlarıyla blogumuza güzellik katan ziyaretçilerimiz ve bizi biz yapan taraftarımıza sonsuz teşekkürler..

Anlayamazsınız ( http://anlayamazsiniz.blogspot.com/ )
" Türkiye'nin köklü kulüplerinden birisi Karşıyaka. Bu takımı Blog aleminde temsil eden ilk ve tek site! Yazar kadrosu kaliteli ve içerikler diğer sitelerdeki haber içerikleri gibi değil. Dobra Dobra Konumasını bilen, gerçekleri yazabilen hiç kimseden korkmayan; kısacası Karşıyakalı bir blog. Kısa sürede uzun aşamaları geçtik, Türkiye'nin önemli blog networklerinde yer aldık. Başarılarımızın devamının geleceğinden eminiz. Amatör ruh ile yola çıktık, karşılığı ne olursa olsun bu ruhu asla bırakmayacağız "

4 Ağustos 2010 Çarşamba

Sezon Açılışı Ve Kombineler

Sonunda taraftar grubumuz KSK Çarşı'dan bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada sezon açılışının 17 Ağustos Salı günü saat 19:00'da Karşıyaka Arena'da olacağı yazıyor. Bana göre güzel bir karar oldu Karşıyaka Stadına sığmıyorduk ki bu sene daha fazla olacaktık yine sığamayacaktık. Arena'nın tek kötü yanı gerçekten sıcak olması ve meşale yakamamız olacak sanırım..
2008-2009 Sezon Açılışı
17 Ağustos tarihi olması benim için ayrıca güzel bir duygu oldu. Doğum günüm olan tarihte Karşıyakayla buluşmak heralde herkesin tadabileceği güzellikte bir duygu değildir. Fakat tarihin ve saatin en kötü yanı haftaiçi olması ve iftar vaktine denk gelecek olması. Haftaiçi işten çıkanlar zaten 19:00 - 20:00 arası çıkıyor bu saate konması biraz taraftar sayısında düşüş yaşatacaktır. Aynı zamanda birde iftar saatinin olması yine stadda " iftar oldu mu ? " , " beyler ezan okundu herkes yiyebilir Allah kabul etsin " seslerini duydurtacak gibi bize..

Evet sezon açılışı haberimizi yaptık ve diğer değerli bir konuda 2010 - 2011 sezonu futbol kombineleri. Kombineler açık tribün 50 TL, kapalı tribün 150 TL. Geçen sene tam hatırlayamıyorum fakat açık tribün fiyatı aynı, kapalı tribün ise 200 TL'idi. Fiyat çok çok uygun herkesin cebinde bir kapalı kombine olması çok güzel olur bu sezon. Maç bilet fiyatları Açık 10 TL, Kapalı 20 TL olarak açıklandı. Bu fiyatlandırmaya göre kombine aldığınız zaman açık tribünde bir maç izlemek 2.95 TL , kapalı tribünde bir maç izlemek 8.80 TL. Bu kadar karlı bir fiyatı bize sunan yönetime teşekkürlerimizi göstermek için o kombinelerin hepsini tüketmemiz gerekiyor, zaten fiyatta fazla değil Karşıyaka için hiç konuşulmayacak kadar düşük bir fiyat..

ÜST TARAFA DÖN