30 Nisan 2010 Cuma

Paranoyak Olduk

Şu maçların tarihleri ve stadlar açıklanmadı ya toptan sıyırdık. Her telefon görüşmesi maçlar nerdeymiş muhabbetine illa bağlanıyor. Artık cılkı çıktı ve makaralar tavan yaptı.

Federasyondaki amcamın oğlunun çok yakın bir arkadaşı dedi ki ....
Ya bizim arkadaş duymuş,onun da babasının yakın arkadaşı duymuş.Ya birader kaynak sağlam.Kim len kaynağın diyince de söylemezler :)

Aklımız fikrimiz play off maçlarında olduğu için dün eve dönerken çarşıda yaşlıca bir amcanın telefonda " Bugün federasyon toplanıyormuş. Yerler belli olacakmış." sözünü duyunca adamın peşini bırakmadan yürümeye devam ettim. Gören de hırsız falan sanacak ama işte federasyon toplanıyor ,yerler belli olacakmış sözlerini başka zaman duysam umrumda olmazdı. Amca bir elinde telefon ilerliyor, ben yandan aynı hızda ilerliyorum. Konuş be adam konuş. Sen de mi gizemli gizemli konuşup sonra gerisini getirmiyorsun !!! Ben içimden böyle sitem ederken birden hikayemizin kahramanı amca dile geldi ve "1 Mayıs var ya ondan yer sıkıntısı var. Federasyon toplanıp görüşcek işte bu konuyu " dedi ve kendi kendimi ne kadar kurduğumu fark ettim. Gerçekten paranoyak olmuşuz. Bekle Allah bekle ama tarihti , stattı derken her gün binlerce şey duymaktan bıktım. Belki birilerinin rüyalarına girmiştir ama benim daha o raddeye ulaşmadı.

İşte bu Kanseryaka. Her işimiz ayrı bir stres ayrı bir kanser vakası...

En azından başka federasyonlar toplanıp telefonda konuşan amcanın olayı neyse orası için karar veriyorlar. Darısı bizim başımıza diyorum...

27 Nisan 2010 Salı

Akın Var Akın !

Bu taraftar peşinden kilometreleri tepti be Karşıyaka.. Hiçbirimize gittiğimiz 1 metre bile koymadı ama inan bize. Şimdi sıra geldi O Gece'ye. O geceyi bu sene kutlamak adına İstanbula geliyoruz peşinden Karşıyaka'm.. Boşuna çekmedik biz bu acıları.. Boşuna çekmedik biz 14 senelik sevdayı.. Bu sene mutlu et bizi Karşıyaka..

Çok acı çektik inan. Her park köşesinde hep senin adına içtik. Arkadaşlarımızın yanında hep senden bahsettik. Her kederli şarkıda sevgilimizi değil seni düşündük sadece. Neden olmasın ? Bu sene neden süperlige çıkmayalım ? İstanbul bizi bekliyor bak Karşıyaka. Sen şampiyon olduğunda Boğaz köprüsüne asılacak pankartlar, köprüden aşağı atlayacak insanlar yok mu sanıyorsun ? İstanbul'u yeşil kırmızı yapacak insanlar yok mu sanıyorsun ? Senin arkandan ölüme koşan bu taraftar onuda yapacak unutma Karşıyaka!

Parklarda sabahlayacağız İstanbul'da bir hafta boyunca. İstanbulun her köşesi semtimiz kokacak. O parklar bizim olacak o hafta ! Haydi sende yap bir iyilik Karşıyaka senin için kalkacak olan o " ŞEREFE " sesleri 14 sene sonra sevinçle kalksın !

AKIN VAR AKIN
İSTANBULA AKIN
İSTANBULU ZAPT EDECEĞİZ
İSTANBULUN ZAPTI YAKIN !

26 Nisan 2010 Pazartesi

Hacettepe'yle Son Kez Mi ?

Geldi çattı bir Hacettepe maçı daha. İlk yarıdaki maçta Ankara'nın soğuğunda emektar , yorgun Cebeci Stadında 1500 civarı Karşıyakalı vardı. İliklerine kadar soğuğu hissetmişlerdi. O 1500 kişiden biri olarak ben de nasibimi almıştım. Bir yandan soğuk esen rüzgar bir yandan yağmur sahada ağır zeminde kaybolan takımımızı izlerken bizlere zor anlar yaşatıyordu. Hiç beklemediğimiz bir mağlubiyet almıştık. 4 - 1 yenilmiştik. Her zaman fırsat tepen takımımız bu özelliğinden bir şey kaybetmediğini deplasmana akan taraftarına farklı bir skorla yerinde hatırlatmıştı.

Köprünün altından çok sular aktı. Çok fırsatlar teptik. Karşıyaka ve elinin tersiyle ittiği fırsatlar konulu bir yazı yazmaya kalksak , roman kalınlığında bir kitaba dönüşür bizim naçizane yazımız.

Şimdi play off maçlarına kilitlendik. Resmi açıklama olmadığı için sürekli hop oturup hop kalkıyoruz. İstanbul haberinde bir terslik çıkmamasını bekliyoruz. Play off'lar öncesi iliklerine kadar üşüyen o 1500 taraftarın takımlarından bir isteği var. Ne olursa olsun Hacettepe'yi Alsancak'tan eli boş gönderin. Ankara'daki maç sonunda centilmence rakip takımın oyuncularını da alkışladık ama şimdi sevinme sırası bizde. Adı değişse de değişmese de ne zaman karşımıza çıksa , yıllardır bize çelme takan Hacettepe'yi - ex Asaş'ı , Oftaş'ı - ya da her neyse bu takımı yenin ve rahat rahat play off hazırlıklarımıza devam edelim.

İstanbul öncesi son 2 provamızda yine haykıracağız. Bu takım bu sene süper lige çıkacak

Fısıltı Gazetesi ve Play Offlar

Bu dedikoduyu duyduğum andan beri çıldırıyorum. Güya Cumhurbaşkanı Abdullah Gül play offların memleketi Kayseri'de olması için TFF'ye ricada bulunmuş.

Önceden KSK Çarşı'nın duyumları ile İstanbul diye ümitlenmiştik.Üstüne bir radyo programında TFF 1. Ligi en çok takip eden yazarlardan biri olan ve 1. Lig profesörü diye tanınan Tunç Kayacı'nın da play off maçlarının büyük bir ihtimal 17 - 23 Mayıs tarihleri arasında İstanbul'da oynanacağı duyduğunu belirtmesi İstanbul'daki maçlar için ümitlerimizi bir kat daha arttırmıştı.

Umarım fısıltı gazetesinde dolaşan, bu moral bozucu haber gerçek dışıdır.

İnönü ve Ali Sami Yen stadyumları ve İstanbul şehrindeki konaklama imkanları varken ,sadece Cumhurbaşkanının memleketi diye Kayseri'de tek stadyumda maçların olması tüm takımlar için çok büyük bir kayıptır.

Federasyon resmi açıklamaya yapsa da şu işkence bitse...

25 Nisan 2010 Pazar

Kocaelispor - Karşıyaka : 1-2 [ ÖZET ]

İş Artık Ciddi !

Kocaelispor'u 2-1 mağlup ettik bu hafta ve Play-Off'a bir adım daha yaklaştık. Okan ve Emrah'ın golleriyle bu galibiyeti aldık. Fakat asıl takılmamız gereken nokta bu skoru 1-0 geriden çevirmiş olmamız. Kocaelispor gibi 2. devrede galibiyeti olmayan, -38 avaraj 14 puan ile kesin düşmeyi garantilemiş olan bir takımdan ilk golü yememiz ve geriye düşmemiz. Biz artık biraz daha büyük düşünmeliyiz. Bu tür hataları Play-Off'larda yapacak olursak işimiz çok zor. Çünkü Play-Off'lardaki en ufak hatamız geri dönülemeyecek bir hata olacaktır. Bu taraftar oraya 1500 kişi gidiyorsa futbolcularımızda biraz işin ciddiyetine varmalılar artık.

Ve maça girmeden önce çıkan bir olay.. Gemlik tarafında otobüslerimiz taşlandı. Taşlayan isimler Bursaspor taraftarı. Tek otobüsümüzü taşladıktan sonra arkadan gelen diğer otobüslerimiz olaya müdahale etmişler. Bu konu hakkında burada yorum yapmam pek doğru olmaz. Sadece Bursasporlulara geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Aliağa Petkim, Neredeydin ?

İlk yarı oynadığımız maçta bize orada neler yapıldığını unutmadık. Fakat bu kişiler Arena'ya uğramaya bile cesaret edemediği için unutmuş rolü yapıyoruz ve maç istatistiklerini yazmaya başlıyorum..

Andre Smith bu sezon çok güzel skorer bir oyuncu oldu. Her maç istatistiklere şöyle bir baktığımda Andre Smith'in sayısı hemen gözüme çarpıyor. Andre yine 36 sayı ile maçta en çok sayı atan isim oldu. Holston'un 5/9 üçlük atması pek alışık olduğumuz birşey değildi. Karşıyaka'nın tek sorunu üçlük ve bazı oyuncuların foul çizgisinin gerisinden kaçırdığı toplardır bana göre. Play-Off'larda umarım üçlük sayılarımız bu maçtan ve sezon ortalamasından daha fazla olur. Bu arada tekrar yeni bir yazı yazmak yerine buradan duyurayım, Play-Off'ta ilk rakibimiz Banvit !

P. Karşıyaka 108 - 90 Aliağa

23 Nisan 2010 Cuma

Bayramımız Kutlu Olsun

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun !
Hürriyetin de, eşitliğin de, adaletin de dayanak noktası; ULUSAL EGEMENLİKTİR.

19 Nisan 2010 Pazartesi

Üst Kısımda Değişiklik

Kendimize 1 hafta önce bir banner yapmıştık yukarı koymak için. O banner bizi senelerce götürecek fakat şimdilik bir değişiklik yapmak istedik. Şu an yukarıda olan banner Karşıyaka süperlige çıkana kadar orada kalacak. Karşıyaka şampiyon olduğu an eski bannerımız tekrar yerini alacaktır. Bu bannerı çok kısa sürede tasarladım. Bu şampiyonluk yolunda yukarıya her baktığımızda biraz daha hırslanmamız için güzel bir olanak olarak gördüm ve hemen tasarladım. Biliyoruz ki takımımız süperlige çıkıp bize o banner'ı zevk ile kaldırtacak ve o bannerda Teşekkürler Karşıyaka yazmasını sağlayacak..

18 Nisan 2010 Pazar

Karşıyaka - Rizespor : 3-0 [ ÖZET ]

Play-Off İstanbul'da !

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj8TVpDH93lSbyahhHI8Fk24R5Ss9uCLLdtYdPUHzdRFUuWis2IThOjIk4X9Xwosgblrqba6ff1ijqD7gVIPXbYD-sM-l0YaYfHUuNqYEot4Ih_ZbBVstccwS6lL6ggjAfHfPO5uifN-nkb/s1600/y.png
Bu sene yapılacak olan Bank Asya 1.Lig Play-Off mücadeleleri İstanbulda olacak ! Buna kendi adıma çok sevindim çünkü Play-Off finallerinde genellikle yapılacağı yere gidip orada kalma huyumuz olduğu için İstanbul'da Play-Off haftaları rahat 1.000 - 1.500 Karşıyakalı sürekli yeşil kırmızı gezecek.

Yeri belli oldu tarihi ne zaman belli olacak onu bekliyoruz şimdi. Bu takım bu sene İstanbul'da Süper lige çıkacak ! diyoruz ve sözü siz taraftarlara bırakıyoruz. İstanbul'da bir play-off mücadelesiyle ilgili yorumlarınızı ve bütün hayallerimiz bir gün gerçek olacak sözünden yola çıkarak hayallerinizi yazabilirsiniz..

Biz Hazırız Play-off'a

Kuddusi Müftüoğlu ile bir maç daha. Bu adam bize o kadar şanslı geliyor ki hakemin o olduğunu duyunca bile maçın stresi kendini mutluluğa bırakıyor biraz. Bugün sahada oynanan futbol çok güzeldi. Bir ara paslaşmalarımız gerçekten çok iyi oldu. Kapalı tribünde yapılan kareografi'nin fotoğrafı elimde yok fakat karşıdan çok güzel gözüktüğünden adım gibi eminim.

Bu yazımda artık futboldan değilde tribünden bahsetmek istiyorum. Heralde bu sene kendi arasında en çok kavga eden tribün olma yolunda açık farkla birinci olacağız. Hayır anlayamıyorum yani sen neden kendi takımının maçında kendi tribündeki kardeşinle, renkdaşınla kavga edersin. Sırf yandaki insanlara hava atayım diye, sırf kavgacı gözükebilmek için bu yolu seçenleri anlamak çok zor gerçekten. Bunlar gibisi yüzünden - otobüste kapıyı kıranlar, bayanlara laf atanlarda dahil - birçok tribüncü artık bağırmıyor, sol tarafa geçip maç izliyor sadece. Bu davranışından ötürü bağırmayan insanlarada kızamazsınız çünkü ne deseler haklılar bence. Orta tarafta oturup bağırıp sadece takımına destek verip daha sonra 2 kişi kavga ediyor diye serseri etiketini yemek gerçekten kötüdür heralde. Umuyorum bu davranışlar artık son bulur tribünümüzde. Artık semt mevzularının son bulup bir bütün olarak Karşıyaka'ya destek vermemiz gerekir tribünde.

Ayrıca günün en güzel olayı heralde bazılarının oyunlarıyla bizden ayrılan Bayraklı'dan geldi. Bayraklı Belediyesi'nin maça yolladığı, kale arkasına asılan pankart helal olsun dedirtti gerçekten. Bizi Bayraklı'dan kimsenin ayıramayacağını, Bayraklı'nın hala Karşıyaka düşüncesiyle işlerine devam ettiğini bazılarına göstermişizdir umarım. Pankartın ne olduğunu görmek istersiniz diye aşağıya koyuyorum fotoğrafı.

Hayal Ediyoruz

Rize maçı için bu akşam Hayalet Park'ta pankartımızı yapmış bulunmaktayız. 10-15 kişinin katılımıyla gerçekleşen pankartı yarın tribünde görebiliriz.

15 Nisan 2010 Perşembe

Vefa Sadece Semt Adı Değildir

16 Kasım'dan bugüne hep tribünde atılan slogandı.. " Özgür ölmedi kalbimizde yaşıyor. " Bu sloganı kimlerin yaşattığını bu gece gördük.. Vefa Gecesine gelen en fazla 100 taraftara teşekkürler. Binlerce kişinin unutmadık diye sloganlar attıktan sonra orada sadece 100 taraftarı görmek şaka gibiydi gerçekten. Maçlardan önce otobüslerde deli gibi bağıranlar, tribünde orta tarafa geçip kendini Karşıyakalı sanan insanlar nerdeydi ? Evet kimsenin Karşıyakalılığını sorgulayamam burada fakat Karşıyaka uğruna 21 yaşında hayatını veren bir kişinin vefa gecesine gelmekten bile acizse bu etiketi yapıştırırım herkese. Evet herkes Özgür Soylu'yu sevmek zorunda değil fakat 21 yaşında hayatını Karşıyaka'ya harcayan birisini saygıyla anmak zorunda..

Bu laflarım kesinlikle gelemeyenlere değil, gelmeyenlere! Vefa sadece bir semt adı değildir bizim tribünde, vefa bizim en büyük değerimizdir. Özgür Soylu'yu bu gece bir kere daha güldürebildiysek cennette bizim için iş bitmiştir aslında. Ki Özgür Soylu'nun bu gece bize bakarak güldüğüne tüm kalbimle inanıyorum. Diyecek çok kelime var aslında fakat boş hepsi. O binlerce kişiye tekrar tekrar helal olsun. Şimdi haftaya yine çıkın tribüne ve bağırın Özgür ölmedi diye. Sadece lafta kalın ve yolunuza devam edin.

Doğmaz oldu güneşim, ayım..
Dönüverecekmişsin gibi geliyor..

13 Nisan 2010 Salı

Karşıyaka Yelken'de Yine Derece

Karşıyaka'nın sadece futbol kulübü olmadığını biliyoruz. Karşıyaka birçok branşta kendini gösterebilen bir spor kulübüdür. Başarılı olduğumuz fakat birçoğumuzun farkında olmadığı branşlarımız var. Basın'ın sadece futbol, basketbol, voleybol gibi branşlarımızda yazması bizi diğer branşlarımızda yakaladığımız başarıdan haber alamamızı sağlıyor.

Bu sene yelken branşında yine bir derece aldık. Yıllardır yelken branşımızla ilgili çok güzel haberler alıyoruz ve gurur duyuyoruz kendimizle. Bu sefer bizim gururlanmamızı sağlayan isim Cem Deniz Namlı. İsviçre'de yapılan 50 teknenin katılımıyla gerçekleşen Euro Cup'ta 3. olan Cem Deniz kardeşimizi tebrik ediyoruz.

12 Nisan 2010 Pazartesi

Röportajımız Yayınlandı

Benimle yapılan ilk röportaj diyebilirim. Uzun süredir Adanademirsporlu bir arkadaşımız ile röportaj yapmak istiyorduk ve sonunda gerçekleştirdik. Buraya yazmayacaktım aslında fakat görüşlerimizi daha iyi anlamanız açısından benimle yapılan röportajı okumanızı isterim. Röportaja buradan ulaşabilirsiniz.


Ayrıca bu güzel röportajı benimle yaptığı için MiTo1940'a çok teşekkürler..

11 Nisan 2010 Pazar

Mersin İdman Yurdu - Karşıyaka : 0-2 [ ÖZET ]

Mersin İ.Y. 0-2 Karşıyaka

Mersin deplasmanından çok ama çok kritik bir 3 puanla dönüyoruz. Goller Kerem ve Mutlu'dan geldi. Altay ve Giresun'un puan kaybettiği haftada ilaç gibi bir galibiyet alan futbolcularımızı ve teknik heyetimizi kutluyoruz. Deplasmanda takımımızı yalnız bırakmayıp 90 dakika boyunca destek veren kardeşlerimize de dönüş yolunda hayırlı yolculuklar diliyoruz.

Detaylar ve tüm gelişmeleri sonraya bırakıyoruz ve galibiyet sevincimizi doyasıya yaşıyoruz...

Teşekkürler KARŞIYAKAM !!!

10 Nisan 2010 Cumartesi

Mersin BŞB Maçı Canlı Yayın !

Bugün saat 16:00'da oynanacak olan Mersin BŞB maçı SkyTurk'te canlı yayınlanacaktır. Basketbolda önemli bir maç ve bu maçı televizyondan izleyecek olmamız çok güzel. Maçı izleyemeyecek olanlar içinde bir süprizimiz var. Anlayamazsınız Blog olarak canlı yayın yapacağız maçtan. Sizde güzel yorumlarınız ile bize eşlik ederseniz çok güzel olur bu canlı yayın. Yorumlarınızı bekliyoruz. Maç başladığında canlı yayın yapılacaktır.

2.Ç - 06:40 : Maç 16:00'da başladı. Şu anda 23-24 öndeyiz. Mersin taraftarı doldurmuş gibi salonu.
2.Ç - 04:43 : 25-29 öndeyiz. Kaf Sin Kaf sesleri geliyor.
2.Ç - 01:47 : 33-32 geriye düştük. Salon Karşıyaka sesleriyle inliyor. Ryan Toolson oynamıyor haftaiçi idmanda ayağını burktu.
2.Ç - 00:05 : 33-34 öndeyiz. Çok top kaybı oluyor maçta. Biz hatalı oynuyoruz fakat Mersin'de bizim gibi hatalı..
2.Ç - FİNAL : 33-34 önde bitirdik. Tribünlerimiz gerçekten çok güzel sesler sürekli geliyor televizyona. Takımı destekleyenlere, orada bağıranlara teşekkürler..

3.Ç - 09:03 : 38-34 yeniliyoruz. Toplar hala dışarı çıkıyor. Umuyoruz ki 3. çeyrek kabusumuz olmaz bu maçta.
3.Ç - 08:01 : 40 - 36 yenik durumdayız.
3.Ç - 06:32 : 40 - 41 yeniyoruz. Top kaybı çok yaptık. Savunmayı biraz daha güzel yaparsak oyunu alabiliriz.
3.Ç - 05:12 : 42 - 43 yeniyoruz. Çok boş bir üçlük kaçırdık. Andre iki foul kullanacak.
3.Ç - 04:03 : 45 - 46 öndeyiz. Alper'in üçlüğü hepimizi rahatlattı diyebiliriz. Asım Pars serbest atış attı. İkinciyi kaçırdı fakat rebound'u alıp sayıyı buldular. Furkan girdi Wesson çıktı.
3.Ç - 03:34 : 46 - 48 öndeyiz. Tehlikeli bir fastbreak'i kendimize çevirebildik. Fastbreak'e giderken hatalı yürüme çalındı. Mersin bench'inden tepki gelince teknik foul aldılar. Serbest atışları sayıya çevirdik.
3.Ç - 03:03 : 47 - 51 farkı yavaş yavaş açmaya başladık. Eğer bu çeyreği 7-8 sayı fark ile kapatırsak son çeyrekte biz kazanırız.
3.Ç - 01:42 : 49 - 53 öndeyiz. Mersin hızlı oynuyor fakat savunmamız düzeldi. Ancak çok fazla hücum rebound'u veriyoruz. İki takımdada karşılıklı hatalı yürümeler yapılıyor. Furkan foul'de üçledi.
3.Ç - 00:47 : 50 - 53 öndeyiz. Rebound alamıyoruz ve ciddi şekilde sorun olmaya başladı bu.
3.Ç - FİNAL : 56 - 53 geride bitirdik. Son periyoda biraz daha farkla girseydik çok daha iyi olabilirdi. Çok fazla top kaybı yapmaya başladık. Mersinliler iyice bastırmaya başladı.

4.Ç - 09:23 : 56 - 55 gerideyiz. Saldırmamız lazım artık Mersini yenecek seviyedeyiz.
4.Ç - 08:33 : 58 - 55 gerideyiz hala. 5 kişi yaptığımız hücumda berbat bi şekilde sonlandırdık gerçekten. Basketbolda görülen en ilginç hareketti olanlar.
4.Ç - 07:11 : 60 - 60. Her iki takımda basketbol oynamadığı için değişik görüntüler var.
4.Ç - 06:05 : 62 - 62. Taraftarlarımız aralıksız çok güzel bağırıyorlar.
4.Ç - 04:53 : 65 - 62 yeniliyoruz. Mersin takımında Baron güzel performans gösteriyor. Savunmamızı biraz daha düzeltmemiz lazım artık. Saldırın !
4.Ç - 03:24 : 65 - 64 yenik durumdayız fakat çevirecek gibiyiz.
4.Ç - 02:28 : 70 - 66 gerideyiz. İyice işler kötüye gitmeye başladı. Umuyoruz ki son dakikalarda düzelir takım.
4.Ç - 01:23 : 72 - 66 şaka gibi bir skor. Berbat ötesi rebound mücadelimiz var. Tüm hepsini Mersine veriyoruz.
4.Ç - 00:31 : 72 - 68 fark 4 sayı. Bu maçı almamız lazım biraz daha akıllı oynarsak alamayacağımız maç değil. Baron 2 serbest atış atıyor.
4.Ç - 00:07 : Alper'in bomboş kaçırdığı üçlük ve maçı Mersin'e hediye etmemiz.
4.Ç - FİNAL : 75 - 70 yenildik !

8 Nisan 2010 Perşembe

Mersin İ.Y. - Karşıyaka {Rakamların Dili}

Haftasonu ligde kritik Mersin İdman Yurdu deplasmanına çıkıyoruz. Bu krtik mücadeleyi bir de rakamların diliyle inceleyelim...

* Karşıyakamız ligde 44 puanla 7. sırada yer alırken, Mersin İdman Yurdu 33 puanla 15.sırada yer alıyor.

* Mersin İdman Yurdu son 3 resmi maçta gol atamadı. Buna karşılık Karşıyakamız son 7 deplasmanda sadece Orduspor önünde gol bulamadı, kalan 6 maçta rakip fileleri en az bir kez havalandırdık.

* Ligin ilk yarısında oynanan maçı Karşıyakamız Kıvanç (2) ve Okan'ın golleriyle 3-0 kazandı.

* Mersin İdman Yurdu bu sezon sahasında oynadığı 14 maçta 5 galibiyet 4 beraberlik 5 mağlubiyet alırken, Karşıyakamız deplasmanda oynadığı 14 maçta 6 galibiyet 1 beraberlik 7 mağlubiyet aldı.

* Mersin İdman Yurdu 3, Karşıyakamız ise 4 maçtır üç puana hasret.

* Mersin İdman Yurdu bu sezonki en farklı mağlubiyetini sahasında Karabükspor'a karşı 6-1'lik sonuçla aldı. Karşıyakamızın en farklı deplasman galibiyeti 5-1'lik skorla Çanakkale Dardanelspor'a karşıydı.

KafSinKaf Çıktı !

Şu mesajımızda duyurduğumuz, Yiğit Akın'ın derlediği Umut Baysal (Kapak), Serhan Ada, Altuğ Akın, Uluğ Atasoy, Müjdat Bilgiç, Serkan Boyacıoğlu, Emel Göksu, Hakan Gülseven, Cem Karagözlü, Necat Kuymulu, Erdal Önal, Ahmet Talimciler ve Mert Uyar’ın katkıda bulunduğu KafSinKaf adlı kitap bugün itibariyle tüm kitapçılarda ve internet üzerinden satış yapan sitelerde okuyucusyla buluştu.

Her Karşıyakalı'nın kütüphanesinde mutlak bulunması gereken bu eserin ortaya çıkmasında emeği geçen herkese kocaman teşekkürler. Bu noktadan sonra biz okuyuculara düşen en büyük görev bu kitabı bir an önce alıp keyifle okumak.

Kitaptan elde edilecek gelirin önemli bir bölümünün basketbol altyapımıza bırakılacağını da hatırlatalım...


Mersin Maçının Hakemi M. İlker Coşkun

Mustafa İlker Coşkun Ankara bölgesi hakemi. Danışmanlık yapan Coşkun, son zamanlarda TFF'nin güvendiği ve sıkça şans verdiği isimlerden biri. Son olarak geçen hafta Samsunspor'un deplasmanda Gaziantep BŞB.'yi 1-0 yendiği maçta görev aldı.

Bu sezon Karşıyaka'mızın iki maçını yöneten Mustafa İlker Coşkun'la mağlubiyet yüzü görmedik. Sezonun ilk haftalarında sahamızda Samsunspor'u 2-0 yendiğimiz maçta ve bir kaç hafta önce Kayseri Erciyesspor ile deplasmanda 2-2 berabere kaldığımız maçta görev yaptı.

Bu sezondan önce yönettiği maçlarımız da şu şekilde;

2008-2009 Karşıyaka 1-0 Orduspor
2008-2009 Sakaryaspor 3-1 Karşıyaka
2005-2006 Uşakspor 2-3 Karşıyaka (Dördüncü Hakem)
2004-2005 Karşıyaka 3-2 Antalyaspor
2002-2003 Kütahyaspor 1-1 Karşıyaka
2002-2003 Karşıyaka 0-0 Muğlaspor

7 Nisan 2010 Çarşamba

KSK Basket'ten Hizmet !

KSK Basketbol Şubesinden muhteşem bir hizmet bizim için. Artık basketbol maçlarının sonuçları canlı olarak cebimizde. Bu hizmetinden dolayı çok çok teşekkür ediyoruz. Gerekli açıklamayı kendileri yapmış bende o açıklamayı yazayım aşağıa. Tüm taraftarların bu tür aktivitelere katılmasını istiyoruz. İstiyoruz ki bu tür güzel hizmetler artsın artık.

Karşıyaka Spor Kulübü Basketbol Şubesi olarak yapmış olduğumuz çalışmalara bir yenisini ekleyerek, SMS ile haber ve maç sonucu dönemini başlatıyoruz. Bu servise abone olmak için yapmanız gereken, cep telefonunuzun mesaj bölümüne KSKBASKET yazarak 1230`a göndermek. 
Bu işlemi yaptıktan sonra gerçekleştirdiğiniz kayıt ile KSKBasket.Net'in en güncel haberleri ve maçların skorları cep telefonunuza gelmiş olacak.
Ücretlendirme Nasıl Oluyor?
Sisteme üye olmak tamamen ücretsizdir. Sistemin aylık sabit ücreti yoktur. Sadece sistemden aldığınız mesajlar ücretlendirilecektir. Sistemden alacağınız mesaj ücretleri eski tarife ile 1 SMS / 2 Kontör, günümüz kontörsüz hatlarına uyarlanmış hali ile 0.4 TL'dir.
Sistemden Ayrılmak İstediğimde Sorun Yaşar mıyım?
Sistemden ayrılmak, tıpki sisteme katılmak gibi çok kolay ve hiçbir ücretlendirmesi yok. Sistemden ayrılmak için IPTAL yazıp 1230'a göndermiş olmanız yeterli.
Cep Telefonu Numaram Gibi Özel Bilgilerim Paylaşılacak mı?
Kesinlikle paylaşılmayacak. Vermiş olduğunuz bilgiler, KSKBASKET bünyesinde saklanacak, üyeliğinizi kapatmanızla birlikte ulaşılamayacak şekilde imha edilecektir.

uniKSK Atkı Yaptırıyor


Bugün internet sitelerinde gördüm, buradan da paylaşmak istedim. uniKSK'lı kardeşlerimiz geçen sene olduğu gibi bu sene de atkı yaptırma kararı almışlar. Tasarım yukarıda gördüğünüz şekilde. Gelen talebe göre sayı şekillenecek ve fiyat 15 tl. olarak belirlendi. Kendilerine ulaşmak için şu linki ziyaret etmeniz gerekiyor.

6 Nisan 2010 Salı

Yazıklar Olsun Ajansspor

Konyaspor'lu Poljac hakkında önceden bir haber yayınlamıştık geçmiş olsun anlamında. Malesef korktuğumuz oldu. Poljac futbol hayatına son verdi.. Gerçekten üzücü bir haber bu. Keşke olmasaydı dediğimiz bir haber. Kendisi bu konuyla ilgili futbol hayatına dönmek istiyorum diye açıklama yapmış. Kimsenin içinin acımaması imkansız.

Gelelim Ajansspor'un yaptığı rezalete! Ajansspor bu haberle ilgili aşağıdaki resimi kullanmış. Böyle rezil, böyle kepaze bir resmi bu bloga koymaya bile utanıyorum fakat sadece medyanın farkına varmanız için koyuyorum. Bu resmi böyle haber olarak yayınlayan basının 5 gram üzüldüğüne de inanmıyorum.

Tebrikler Çocuklar

Dün akşam Cumhuriyet Mah. Spor Salonu'nda Karşıyaka Bld. ile karşılaşan Genç Erkek Basketbol takımımız rakibini 42 sayı farkla 92-50 mağlup ederek final grubundaki liderliğini sürdürdü. Oyuncularımızı ve teknik ekibimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

5 Nisan 2010 Pazartesi

Suat Olca Röportajı

Altyapımızda uzun yıllardır görev yapan, efsane basketbol takımızın önemli parçalarından biri olan Suat Olca hocamız ile bir röportaj gerçekleştirmiş altyapibasket.com sitesi. Genellikle takip ettiğim bir site olmasına rağmen fark etmemiştim, bugün kskbasketaltyapi.com'a göz atarken gördüm. Okumanızı tavsiye ediyorum, gerçekten hoş bir söyleşi olmuş. Şuraya tıklayıp okumanız mümkün.

Küçük birde hatırlatma, genç erkek basketbol takımımız bugün saat 18.30'da Cumhuriyet Mah. Spor Salonu'nda Karşıyaka Bld. ile karşı karşıya geliyor. Final grubunda lider durumdayız bu maçtan önce, fırsatı olan herkes bu maçta takımımıza destek olmak için salondaki yerini almalı.

Elimiz Gitmedi, Yazmadık

Her hafta aynı şeyleri yazıp konuşmaktan bıktık artık. Bıkmadığımız tek şey Karşıyaka aşkı...

Yine aynı şey oldu bu hafta, büyük ümitler besleyerek çıktığımız maçta Bucaspor'a 3-2 yenilerek rakibimizi kendi ellerimizle Süper Lig'e uğurlarken, kendimizi bir kez daha ateşe attık. Ben çok fazla birşey yazmayacağım maç için. Bu yazıyı okuyanlar kendi görüşlerini bizimle paylaşırsa çok mutlu olacağız. Ama belli ki taşıma suyla değirmen dönmüyor ve dönmeyecek. Konyaspor maçından sonra acaba ilk 2 den çıkar mıyız diye kendi kendimize sorarken, şimdi acaba 6. olur muyuz diye tartışıyoruz. Fikstüre bakıp umutlanıyoruz, sahaya bakıp oynanan oyunu görünce daha bir karamsarlaşıyoruz.

Blogu takip edenler farketmişlerdir, genelde kaybedilen maçlardan sonra blog yazarları olarak elimiz pek gitmiyor klavyeye. Kızgınlık, üzüntü, hayal kırıklığı bir araya gelince maçla ilgili yazmakta kolay olmuyor haliyle. Ertesi gün daha sakin bir şekilde bilgisayar başına geçince de yazacak o kadar çok şey birikiyor ki...

Söz gümüşse sükut altındır diyoruz...

Sezon sonuna az kaldı, son düdük çalınıncaya kadar bu takımı desteklemek boynumuzun borcu. Son düdük çalınıp hesap vakti gelince, bizim de söyleyecek çok şeyimiz olacak elbette.

Ne diyelim Karşıyakam canın sağolsun...

4 Nisan 2010 Pazar

Bucaspor - Karşıyaka : 3-2 [ ÖZET ]

Hoşgeldin Alper Yüce

Bugün Antalya BŞB.'ni farklı mağlup ettiğimiz maçın en hoş detayı hiç kuşku yok ki Alper Yüce oldu. Genç takımımızın önemli ismi Alper bugün ilk kez bir TBL maçında forma giydi ve hepimizi gururlandırdı. 2 dakika sahada kalan 1992 doğumlu genç oyuncumuz 1 ribaund ve 1 top çalma istatistiği yakaladı. Kendisini kutluyor ve yetişmesinde emeği geçen tüm hocalarına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Hoşgeldin Alper...

3 Nisan 2010 Cumartesi

Nilüfer Bld 3 - KSK 1

İlk teknik molaya 8 - 2 geride girdik

12 - 6 Nilüfer Bld. üstünlüğü ile ilk set devam ediyor.

İlk sette 2. teknik molaya girerken skor 16 - 9 Nilüfer Bld. lehine

İlk set devam ediyor. 19 - 13 gerideyiz.

İlk sette son düzlük ; 21 - 15 gerideyiz.

Bir hatırlatma ; aynı salonda saat 16.00'da başlayan maçta genç takımımız Nilüfer Bld gençleri karşısında 3-1 galip geldi. Ablaları aynı skorla ya da 3-0 galip gelirse geçen hafta düşme korkusu yaşadığımız ligde play off'lara kalacağız.

Takımımız hareketlendi ve farkı eritti. 21 - 19 gerideyiz.

İlk set 23 dk sürdü ve 25-22 kaybettik.

İkinci set başlıyor...

Ligdeki uygulamayı bilmeyen arkadaşlar için kuralı yazayım. Genç takımların puanlarının %5'i A takımların puanlarına ekleniyor ve puan durumu buna göre oluşturuluyor. Genç takımımızın galibiyeti bu açıdan da önemliydi.

2. set ilk teknik mola ; Nilüfer Bld. 5 - KSK 8

9 - 7 öndeyiz 2. sette

Etkili başladığımız 2.sette fark malesef eridi. 10 - 9 lehimize

2.sette ev sahibesi Nilüfer Bld. 12 - 11 öne geçti.

Basketboldan bir skor geçelim. Şu an oynanan karşılaşmada son çeyrek başladı ve Karşıyakamız Antalya B.B karşısında 68 - 39 önde.son 9 dk 20 sn

Voleybolda 2. setteeki 2 .teknik molaya 16-15 önde giriyoruz.

An itibariyle 17 - 15 öndeyiz ( 2.set )

18 - 16 Karşıyakamız önde . ( 2 setten devam )

Maç çekişmeli geçiyor. 20 - 19 öndeyiz. Emel'den daha gayretli bir oyun bekliyoruz.

Sürekli önde götürdüğümüz 2.sette 22 - 20 geriye düştük.

Basketbolda maçın bitimine 4 dk var ve 72 - 45 öndeyiz

2. set 25 dk sürdü. 25 -21 kaybettik. Setlerde 2 -0 gerideyiz.

Maçı 3 - 2 kazansak bile malesef play off için yetmiyor. Rüyadan uyandık. Sürekli önde götürdüğümüz sette birçok basit hata ile elimizdeki seti rakibimize hediye ettik.

Setlerde 2 - 0 yenik durumdayız.

Basketbolda sahamızda Ant. B.B'yi 78 - 49 mağlup ettik

3. sette ilk teknik molaya 8 - 4 önde girdik.

12 - 4 öndeyiz. Geçti Bor'un pazarı durumları ( 3. set )

3. set 2.teknik mola 8 - 16 lehimize

3. seti 25 - 19 kazandık. Setlerde 2 - 1 gerideyiz

4. set ilk teknik molaya 8-6 mağlup giriyoruz

4.sette 2. teknik molaya 16 - 15 mağlup giriyoruz

4. seti 25 - 21 ve maçı da 3 -1 kaybettik

Maçı takip eden arkadaşlarımıza güzel haberler vermek isterdik ama kısmet değilmiş. Voleybol maçlarında seneye görüşmek dileğiyle ...

KafSinKaf !

Türkiye’nin görkemli semt kulüplerinden biri, Karşıyaka. Ama kendi başına bir şehir, bir vilayet olma iddiasında bir semt bu: Kendisine İzmir’den ayrı bir plaka numarası biçen (otuz beş buçuk)... İzmir içre İzmir’den ırak, ”post-İzmirli” bir yer...Aynı zamanda Türkiye’nin en eski, köklü kulüplerinden biri, Karşıyaka Spor Kulübü (KSK). Osmanlıca kısaltması adı kadar meşhur: Kafsinkaf. Sadece futbol değil, gerçekten tam teşekküllü spor kulübü. Sportif başarılarıyla orantısız (tamamen orantısız!) bir coşku, delice bir bağlılık yaratmış bir spor kulübü.





Hem semt, hem kulüp hakkında bir derleme, elinizdeki. Karşıyaka’nın kısa sosyal tarihi içinde İzmir’le ve İzmirlilik’le ilişkisi...
İzmir içi rekabet ve Karşıyaka’nın karşı-yakadan görünüşü...
Kafsinkaf’ın futbol ve basketboldaki uzun yürüyüşünden hikâyeler, sahneler, imgeler, portreler..
Başta ”Güçlü ve Yaralı Kahraman Gode” unutulmaz KSK kahramanları... Diasporadaki Karşiyakalılar...
Yeşil-kırmızı sevdasının azaplı neşesi...
Serhan Ada, Altuğ Akın, Yiğit Akın, Uluğ Atasoy, Müjdat Bilgiç, Serkan Boyacıoğlu, Emel Göksu, Hakan Gülseven, Cem Karagözlü, Necat Kuymulu, Erdal Önal, Ahmet Talimciler, Mert Uyar’ın katkılarıyla..


NOT:Kitabın yazar gelirinin birçoğu Karşıyaka basketbol altyapı şubesine kalacaktır.

Geçmiş Olsun Poljac

Bank Asya 1.Lig'de play off yolunda önemli rakiplerimizden Konyaspor'un başarılı forvet oyuncusu Branimir Poljac'ın dün bir trafik kazası geçirdiğini ve ağır yaralandığını öğrendik. Yaklaşık 6 saat süren bir operasyon geçiren Polijac'ın boyun omurunda kırık ve çıkık meydana geldiği ve operasyon sonucu kırık kemiğin alınarak yerine kemik nakil edilip vidayla sağlamlaştırıldığı açıklandı. Asıl üzücü haber ise şu anda her iki bacağında ve kollarında felç olması ve bu üzücü durumun hayatı boyunca devam etme riski.

Kendisine Anlayamazsınız ekibi olarak acil şifalar diliyoruz. Umarız kendini bir an önce toparlar ve çok sevdiği yeşil sahalara geri döner.

ÜST TARAFA DÖN