8 Şubat 2011 Salı

A2 Milli Takım'ın "Gurur"lu Galibiyeti

Bir kaç gün önce bahsetmiştik Gurur ve Aykut'un A2 Milli Takımı'na çağırıldığından. Bugün Belarus'la yaptığımız ilk maçı 2-0 kazanırken, Milli Takım'ımızın ilk golünü 15. dakikada Gurur Yazar kaydetti. Gurur maçtan sonra yaptığı açıklamada, ilk milli maçında ilk golünü attığı için mutlu olduğunu söyledi.

Gurur son 2 sezondur yakaladığı başarılı çıkışı bu maçla taçlandırmış oldu. Bir kaç hafta öncesinde ara transfer için adı Beşiktaş'la da anılan başarılı defans oyuncumuz, adını bir kez daha duyurmuş oldu. Onun iyi performansını lige de yanıtması, özellikle çıkışa geçtiğimiz bu dönemde takımımız için hayli önemli. Defanstaki iyi oyununu, duran toplarda ileri çıkarak bulduğu gollerle skora da yansıtması bir savunma oyuncusu için çok ama çok önemli bir artı. Benim izlediğim kadarıyla en büyük handikapı, oynadığı mevkiye göre ince olan fiziği. Bunu da biraz daha fiziksel dayanıklılık antrenmanlarıyla kapatabilir. Bu dayanıklılık arttıkça, hem savunma direnci artacak hem de ileri çıkışları daha da etkili hale gelecek.

Bugün modern futbolda takım oyununun önemi defalarca vurgulanıyor. Bir takımın her elemanını gol silahı olarak kullanabilmesi, rakibine kendi oyununu kabul ettirmesi açısından çok ama çok önemli bir unsur. Gurur'un hücum anlamında etkinliğini arttırması, kendi geleceği açısından çok önemli. Hem defansif özellikleri güçlü, hem de ileri çıkışlarda etkili olabilen bir stoper oyunu her iki yönüylede değiştirebilecek bir oyuncu profili oluşturur. Bu kazanım hem Karşıyaka için, hem de performansını arttırdığı takdirde ileride Milli Takım için önemli olur. Gurur'un altyapımızdan yetişmiş olması, uzun süredir eleştirlen futbol şubemizin altyapısı için de önemli, zira uzun süredir ihmal ettiğimiz bir konu bu.

Bu kulübün alt yapısından yetişen gençler, doğru hocalar tarafından eğitilip şans bulduklarında, kimseyi mahçup etmediler bugüne kadar, hep yüzümüzü ağarttılar. Tıpkı Gurur Yazar'ın bugün hepimizi "gurur"landırdığı gibi...

0 yorum / sen de yaz !:

ÜST TARAFA DÖN