31 Ocak 2010 Pazar

3. Çeyrek Kabusum Oldu

Yine yoklama vermek için düşmüştük yollara. Salona ulaştığımızda güzel tatil günümüzün zehir olmamasını umuyorduk. Yeni oyun kurucumuzu da bir görelim dedik. Acaba nasıldı ? Tabii ki aşırı bir beklentimiz yoktu yeni gelen birinden ve sezon ortasında mecburiyetten alınan bir oyuncudan ama argo tabirle cırt çıksın da istemiyorduk. İlk izlenimler ; tabii ki istediğimiz gibi değil ama korktuğumuz gibi kötü de değil. İçeriye fazla topu zorluyor ya da ingilizce basket deyimiyle gereksiz yere drive ediyor. Takım arkadaşlarını daha fazla tanımaya başladığı anlarda bu gereksiz zorlamalarından vazgeçeceğini umuyoruz.

Ligin ilk yarısındaki maçı hatırlarsınız ya da durun biz size hatırlatalım. Nedim Dal'ın son saniyelerdeki 5 adım turnikesi ile maçı kaybetmiştik. Hani basketbolda kurallar mı değişmişti biz bilmeden ? Yoksa hakemler adım sayamayacak kadar aciz miydi ? Sorduk , soruşturduk. Herhangi bir kural değişikliği yok. Birilerini güzelce andık. Anladınız artık siz o kısmı.

Gelelim bugüne ; bizden bir gömlek aşağıda gördüğümüz Oyak Renault karşısında da 3. çeyrek krizimiz tuttu. Kabusum oldu 3. çeyrekler . Takım birden durdu. Geçen haftaki toplamda 2 sayı atabilme rezaletinden daha iyi durumdaydık ama düzenli bir hücum organizasyonu malesef izleyemedik. Bu sezon beni en çok endişelendiren ve salona ayaklarımı sürüye sürüye gitmeme neden olan nokta ; bir an geliyor ve duruyoruz. Hücumda organizasyon sıfır , panik hali ve 3'lük atarsan attın yoksa yandın.

Sağolsun son çeyrekte bir gömlek altımızdaki Oyak etkili olamadı. 4 dk 30 sn kala artık sazı elimize aldık. Maç boyunca topladığımız hücum ribauntları bile bitirin artık şu Renault'nun işini diye haykırdı ama işte takımımızın kendine gelme anı son çeyreğin yarısından sonra oldu.

Teknik analiz yapmayı pek sevmiyorum. Zaten bizim sitelerimizdeki teknik analizler birçok basket sitesi ve gazetelerdeki yorumlardan kalitelidir. Bu sebepten rakip takımların koçları zamanında az takip etmediler. Çoğu da umutla daha detaylı yazılar bekliyorlar ama azcık çabalasınlar. Ekmek kazanmak bu devirde o kadar kolay değil. İzleyin biraz maç kasetlerini. Her şeyi de Türkiye'nin en bilgili ve bilinçli basketbol taraftarlarıyla dolu Karşıyaka tribününden beklemeyin.

0 yorum / sen de yaz !:

ÜST TARAFA DÖN