20 Ekim 2012 Cumartesi

Tavşanlı Deplasmanı ve BJK Basket Maçı Öncesi

Yıllardır bu tarz seçimler yapmak zorunda kaldık. Bir spor kulübü olmanın güzelliği ve onun taraftarı olmanın da zorluğu aynı anda karşımıza çıktı. Ya evimizdeki BJK ile olan basket maçına gidecektik ya da Tavşanlı Linyitspor ile olan maç için yollara düşecektik. Ben ikinci şıkkı seçenlerdenim. Sabaha bir aksilik olmazsa yola çıkıp futbol maçımızı yerinde izlemek ve takıma destek vermek daha ağır bastı.


Kutsal topraklarda kalanlar da Karşıyaka Arena'nın yolunu tutacak. Malesef başında futbol maçını tam bitiremeden salonun yolunu tutacaklar. Tam bir ızdırap. Ne futbol maçından zevk alınacak ne de basket maçımız öncesi salon etrafındaki ortam eskisi gibi olacak. Herkes bir telaş içinde maça yetişme derdinde olacak. Sağolasın basketbol federasyonu. Bu kadar dengesiz bir saate maçı koyamazdın. Bizim Avrupa maçımızda hiç hassas davranmayan federasyon yetkilileri BJK için tüm imkanları seferber ediyor.

Yanlış anlaşılmasın tabii ki BJK'nin sıkışan maç takviminde ligde düzenlemeler yapılsın ama her türlü başvurumuza rağmen bu maçı futbol maçımızla yakın bir saate denk getirmeleri de büyük bir alkışı hak ediyor.

Deplasman tarafına uygulanan bilet fiyatlarını eleştirmiştik ve birçok kesimde de bu konu dillendirilmişti. Yönetimimizden de bu konuyla ilgili geçen sene bize İstanbul'da farklı fiyat uygulandığı ve bunun için böyle bir yola gidildiği açıklaması gelmişti. Bu tarz uygulamaların kan davası güder gibi ya da küçük çocuklar gibi sen yaptın , ben de yaparıma dönmemesi gerektiğini düşünüyorum. Sonuç olarak BJK'nin yaptığı da bizim yaptığımız da yanlış. Umarım artık bu son olur.

Gelelim tüm bu gündemi dün değiştiren futbol takımımıza. Alacaklarının ödenmediği gerekçesiyle deplasman yolculuğuna söylenen günde çıkmadılar. 2 hafta  üst üste alınan  mağlubiyetler , sakatların durumu vb sorunlarla moraller bozulmuşken bir de takımın boykotu çıktı. Bilmiyorum bu hafta deplasmanda ne kadar yürekleriyle oynarlar. Maçı bırakacaklar demiyorum ama huzursuz bir takım gerçekten hayra alamet değildir.

Bir sözüm de Cihan başkana. Kendi bindiğin dalı kesme başkanım. Malesef başarısız olmanı isteyen çok insan var ve bir malesef daha ki o insanlar sadece diğer takımlara gönül vermiş insanlar değil. Karşıyakalılar da var. Kongre sürecinde ve lige kadar olan kaos ortamında sana muhalif olan ve artık başkanımız kendisidir , Selçuk Baba ve Divanın desteği de arkasındadır.diyen ve bana düşen başarısını ummak  , takıma destek olmaktan başka bir şey değildir diyen sade bir taraftarım. Senden ricam Cihan Başkanım yine belirsizliğin kol gezdiği şu günlerde takımdaki huzuru bir anca ekibinle sağlayabilmen. Yoksa kongrede ve sonrasında söylediğin sözleri gerçekleştiremezsen hadi sen başkanlığı bırakır gidersin , belki de çok kahrolursun ama en fazla zararı canımızdan çok sevdiğimiz Karşıyakamız görecek.

0 yorum / sen de yaz !:

ÜST TARAFA DÖN