22 Temmuz 2012 Pazar

Letonya'da İlk Turun Ardından

U16 Milli Takımımız, Letonya'da Avrupa Şampiyonası'nda oldukça iyi bir ilk tur geçirdi diyebiliriz. Rakiplerine İspanya'daki turnuvada göz dağı veren takımımız, ilk turda İngiltere'yi 81-56, Hırvatistan'ı 98-95 geçerken gruptan çıkmayı garantiliyordu ve son maçta 68-73 mağlup oldu.

Milli takımımızda geleceğimizde önemli rol oynayacağını düşündüğüm Egemen Güven yer alıyor. Egemen İngiltere karşısında 15 dakika sahada kalırken 10 sayı, 4'ü hücum rebound'u olmak üzere 6 rebound ve 1 blok ile oynadı. Uzatmalara giden zorlu Hırvatistan maçında ise 28 dakika sahada kalan Egemen, 24 sayı, 5 rebound ile oynadı. İtalya karşısında ise sadece 10 dakika sahada kalan Egemen, sadece 1 sayı üretmesine rağmen, rebound'larda yine kendisinden söz ettirdi ve maçı 5 rebound ile tamamladı. Bu rakamlarla Egemen'in ilk tur ortalamaları, 18 dakika, 11,67 sayı, 5,33 rebound oldu.

Milli takımımız turnuvaya Pazartesi günü Ukrayna karşısında devam edecek. Ardından Salı günü İspanya, Çarşamba günü ise Letonya ile oynayıp Çeyrek Final'e adını yazdıran takım olmak isteyecekler.

İkinci tur maçlarında Milli Takımımız'a ve Egemen Güven'e başarılar...

Erinç Atilla

0 yorum / sen de yaz !:

ÜST TARAFA DÖN