15 Temmuz 2012 Pazar

Slovenya’da İlk Tur’un Ardından

Milli takımımız, Şafak Edge’nin son saniye üçlüğü ile uzatmada Letonya’yı yenip bir üst tura çıkmayı başardı. Kendisini bir üst tura atmayı başaran diğer takımlar Sırbistan, Rusya, Yunanistan, Almanya, Fransa, Ukrayna, İspanya, Slovenya, İtalya, Litvanya ve Letonya oldu.

Bu sonuçlar bizim için iki gurur kaynağı teşkil ediyor, birincisi Onur Çalban ve Onur Kentli, önemli bir turnuvada bir üst tura çıkmış oldu. Çalban ilk turda maç başına 11 dakika süre alırken, 5 sayı 2 rebound ile oynadı. Kentli ise hiç süre alamadığı Gürcistan maçına rağmen 11,67 dakikada 3,33 sayı 1,67 rebound ve 0,33 asist ortalaması tutturdu. Grubun son maçında Letonya karşısında 100% ile oynadığını not düşelim Kentli’nin (2 ikilik, 1 üçlük ve 1 serbest atış ile). İlk turda istatistikleri ile öne çıkanlar, maç başına 19,7 sayı ortalaması ile Giannoulis Larentzakis, 10,3 rebound ile Artem Pustovyi ve 7 asist ile Kylm Artamonov. İkinci gurur kaynağımız ise klubümüzde görev almış Ceyhun Cabadak’ın ilk turu kayıpsız atlatan Sırbistan ile turnuvaya devam ediyor oluşu.

Turnuva’nın ikinci turunda İspanya, Slovenya, İtalya, Litvanya ve Letonya ile beraber F Grubu’nda yer alıyoruz ve ilk turdan bu grubuna taşıdığımız 1 galibiyet 1 mağlubiyet ile grup dördüncüsüyüz. İkinci tur gruplarından ilk dörde girenler Çeyrek Final’e kalacak ve o aşamada çapraz eşlemeler olacak (E Grubu birincisi, F Grubu dördüncüsü vs.). İkinci Tur’daki ilk maçımıza Pazartesi günü İtalya karşısında çıkıyoruz. Başta oyuncularımız Onur Kentli ve Onur Çalban’a olmak üzere, Milli Takımımıza ve Ceyhun Cabadak’a sonsuz başarılar turnuvanın geri kalan maçlarında..

0 yorum / sen de yaz !:

ÜST TARAFA DÖN