12 Temmuz 2012 Perşembe

Transfer Süreçleri

Bizim ülkede transfer yapmak çok zordur. Hele ki Karşıyaka gibi her şeyi çok bilen taraftara sahip camialarda çok daha zordur.

Genç oyuncu alırsın. Genç yetenek diye lanse edilir ve o sırada yıldız oyuncu alınmadığı için burun kıvırılır.

Kaşar tabir edilen oyunculardan biri alınır. Yıldız diye de piyasası vardır. Kaşar topçulara bu kadar para mı  verilir ? Neden genç çocukları araştırıp takıma kazanadırmıyorsunuz diye söylenenler Karşıyaka iskeleden Bostanlı'ya kadar kuyruk uzunluğunda olur.

Oyuncu denemeye kampa ya da tesislere genç çocukları getirirsin. Gidersin içlerinden en kazmasını seçersin , gözüyle çalım atanı falan bulup itinayla bulup alırsın. Hele bir de şansına ilerki yıllarda dünya çapında yıldız olan topçuları o sırada kampta beğenmemişsen al başına belayı. Örnekleri birçok kulüpte mevcut. Bizde bu şans varken kesin Messi , Ronaldo gibi birkaç futbolcu o seçmelere katılmıştır ve biz yılın bidonuna aday yabancıları seçmişizdir.

Hadi kendin anlamıyorsun bir bilene sorun denir. Eee doğrusu da budur. Bizim bilenler genelde hep x,y menajerler olur. Ramazan paketi kıvamında ellerindeki oyuncuları takımımıza kazandırırlar.

Hocaya tam yetki verirsin bu sefer hoca sapıtır. ( Geçen yıllarda işi bilen hocalarımızdan tecrübeliyiz. ) Olur olmadık oyuncular dolar. Paralar gider. Hoca da kendi sisteminde inat edip , idealist davranıp belki doğru belki yanlış şekilde yolunda gitmeye çalışınca da olmaz. Hocaya tam yetki versen hoca kafasına göre iş yapıyor. Siz yöneticiler neden müdahele etmiyorsunuz denir.

Yöneticiler kadroya karışsa takımın başındaki hoca rahat çalışamıyor denir. Bunun ortası bir bulunamaz.

Takıma genel menajer ya da teknik işlerden sorumlu direktör - artık adını ne koyarsanız koyun , o mevkiye biri - getirilir. Alışmadık kıçta don durmaz hesabı önce teknik direktör - genel menajer anlaşmazlığı ortaya çıkar. Genel Menajer de nerden çıkmış diye eleştirenler olur. Her şeye kulağınızı tıkayıp işinizi yapmaya kalkınca da şans lazımdır. İşler 2 hafta ters gitsin tribünler de haklı olarak kazan kaldırır. Belki de tüm dünyada doğru düzgün hamlelerle işleyen sistem bizde başlangıç aşamasında eleştiri denizinde boğulur gider.

Bizden birini bu göreve getirirsin. Şimdi bizden biri de sevilmez. Ona da binbir türlü kulp bulunur. Onun zamanındaki futbolla şimdiki futbol sorgulanır. Herhalde o zamandan şimdiki zamana ışınlanmamıştır genel menajerler.

Kıssadan hisse ; eğer ligde iyi sonuçlar alırsanız kaşar oyuncu , genç oyuncu , bizden ya da bizden olmayan hoca , genel menajer fark etmez. Bunun ötesini gören varsa tespitlerini dinlemeye hazırım.

0 yorum / sen de yaz !:

ÜST TARAFA DÖN