30 Temmuz 2012 Pazartesi

Jarvis Varnado Kimdir ??

Cuma günü görev dağılımı yapan basketbol şube, haftasonunu boş geçmedi ve Virtus Roma’dan Jarvis Varnado transferi ile pota altına takviye yaptı. Peki kimdir bu futbol ülkesinden gelen yabancı, gelin ona bakalım...

1988 doğumlu oyuncu, NCAA tarihinin en çok blok yapan oyuncusu olması dışında, 2007-2008 sezonunu Shaq’e ait bir sezondaki blok rekoru olan 157 blok ile tamamadı, 2008-2009 ve 2009-2010 sezonunu 170’er blok ile tamamladı. 4 sene boyunca yaptığı blok sayısı, iyi şutörlerin bulduğu üçlük sayısından daha fazla; 564. NCAA tarihinde 1000 sayı, 1000 rebound ve 500 blok rakamlarına ulaşabilmiş sadece bir oyuncu vardı, David Robinson. Jarvis Varnado ikinci oyuncu oldu kolej kariyeri sonunda.  3 defa da zorlu bir konferans olan SEC'de yılın en iyi defansif oyuncu beş'ine seçildiğini de ekleyelim.

2010 Draft’inde Miami Heat tarafından seçilmiş olsa da, kendisi İtalya ikinci liginden Pistoria takımı ile sözleşme yaptı ve bir sezonluk da olsa, Gregor Fucka ile takım arkadaşı oldu. Sene sonunda ligi sekizinci sırada tamamlayan Pistoria (geçtiğimiz sezon Tuscany PT ismi ile yarışıyordu) takımında Jarvis, 15,4 sayı, 8,9 rebound ve 3,1 blok ortalaması ile oynadı.  

2011-2012 sezonuna İsrail’de Hapoel Jerusalem takımı ile başlayan Jarvis, 12 maça çıktıktan sonra 24 Ocak’ta tekrar profesyonel olduğu topraklara, İtalya’ya döndü ve Virtus Roma takımıyla sezonu tamamladı. Hapoel Jerusalem ile Eurocup’ta da forma giyen Jarvis, oynadığı 6 maçta 18,7 dakika sahada kalırken, 8,3 sayı, 5 rebound ve 2,2 blok ortalaması tutturdu. İsrail Ligi rakamları da benzer; 20,6 dakika, 9,3 sayı, 4,9 rebound ve 2 blok. İtalya’da ise istatistikleri maç başına 23,6 dakika, 10,4 sayı, 6,5 rebound ve 2,1 blok şeklinde oldu. İtalya’daki istatistiklerini TBL için uyarlarsak, bir süperstar istatistiği çıkmıyor fakat takımın savunma direncini yükseltmek ve pota altını sağlam tutmak adına oldukça önemli bir transfer olduğunu net. Savunma özellikleri güçlü Will Thomas ile beraber pota altını rakiplerin korkulu rüyası yapacak bir oyuncu Jarvis Varnado.

Savunmada oluşturduğu tehdit belli, tekrarlamaya gerek yok. Hücum olarak boyalı alanda verimli oynayan, savunmadaki sertlğini hücumda da gösteren ve rakiple mücadeleden kaçmadan boyalı alanda sayı üreten bir oyuncu. Thomas ve Ümit’in aksine orta mesafeden oyunu ve dış atış sevdası olmayan bir uzun. Mücadeleye dayalı bir oyunu olmasına karşı, çok üstün bir fiziği olmaması sıkıntı olabilecek bir konu fakat özellikle Eurochallenge’da bu konunun sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum. Savunma yönünde özellikle Diebler’in ve nispeten Sonkol’un yumuşak oyuncular olduğunu düşünürsek, Varnado bu açığı kapatacak sertliği sergileyecektir. Hücumda da boyalı alandaki bitiriciliğini verimli bir şekilde kullanabilirsek, tek yönlü bir hücum oyuncusu olmasına karşı takımımız için önemli bir dişli haline gelecektir.

Takımımıza hayırlı olması dileğiyle...

Erinç Atilla

1 yorum / sen de yaz !:

Erinc Atilla 30 Temmuz 2012 21:26  

ailevi bir takim sikintilar vardi iki gundur...onlarla ugrasirken takip edemedim ve transferi bitti olarak algiladim...umarim bu yazi ile kimseyi zor durumda birakmamisimdir...umarim en kisa zamanda haber kesinlik niteligine donusur...iyi niyetli olarak yapilan bir hata olarak gorun bunu (yuzde yuz olup olmadigini kontrol etmemek)...erinc atilla

ÜST TARAFA DÖN