22 Temmuz 2012 Pazar

Slovenya Defterini Kapatırken

Geçtiğimiz hafta yazdığım yazıda Slovenya'dan dönerken oyuncularımız Onur Çalban ve Onur Kentli'nin istatistiklerine değinmiştim.

Benim için şampiyonaların tek bir amacı vardır kupayı kaldırmak...Bu amaç uğruna elendikten sonra sıralama maçlarının bir önemi kalmıyor benim için. O sebeple de geçtiğimiz hafta Litvanya'ya kaybedip elendikten sonra benim için turnuva bitmişti. Sıralamamızı belirleyecek maçları Ukrayna ve İtalya ile oynayıp kazandık ve U20 Avrupa Şampiyonası 2012'de dokuzunculuğu elde ettik.

Bu sıralama maçlarında Onur Çalban'ın ortalamaları ilk turdakilerle paralel giderken Kentli'ninkiler düştü. Kentli bu iki maçta sahada ortalama 17 dakika kalırken, 5 sayı ve 2 rebound ortalaması tutturdu.

Turnuvada dün oynanan yarı final maçlarının ardından bugün Fransa ve Litvanya şampiyonluk için sahaya çıkacaklar. Litvanya Ceyhun Cabadak'ın yardımcı koçluğunu yaptığı Sırbistan'ı eleyip adını finale yazdırdı. İspanya'yı yenen Fransa rakibini Sırbistan karşısında üçüncülük maçı oynamaya mahkum etmiş oldu.

Tüm turnuva geneline baktığımızda ilk iki tur sonunda dakika başına 0,30 verimlilik puanı üreten Çalban'ın bu istatistiğinin 0,27'ye düştüğünü görüyoruz. Kentli'nin ise ilk iki tur dakika başına verimlilik üretimi 0,19 iken, sıralama maçları sonucunda 0,16'ya düştü. İstatistiklerdeki düşüş, genç oyuncularımızın konsantrasyon düşüşü ile rahatça açıklanabilecekken, turnuva performansları için yaptığım yorumda ise herhangi bir değişikliğe sebep olmuyor.

Erinç Atilla

0 yorum / sen de yaz !:

ÜST TARAFA DÖN